2014. július 23., szerda
Balkáni babsaláta
Hozzávalók : 1/2 kg fejtett bab ( nyári )
30 dkg zöldbab
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál salátaolaj
2 evőkanál ketchup
1 evőkanál borecet
törött bors, bazsalikom
Elkészítése : Kifejtjük és sós vízben puhára főzzük a nyári babot, majd levétől lecsepegtetve hagyjuk hűlni. Egy másik edényben sós, enyhén ecetes vízben megfőzzük a megtisztított, egycentis darabokra összevágott zöldbabot is, és levétől lecsorgatva összekeverjük a szemesbabbal.
Az apróra vágott vöröshagymával, a tört fokhagymával, és a többi hozzávalóval salátalevet készítünk, ráöntjük a babra, összekeverjük és a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése