2014. július 15., kedd
Kapros tyúkmell
Hozzávalók : 1 szép nagy tyúkmell ( vagy pulykamell )
8-10 dkg füstölt szalonna
2 dl tejföl
2 csomag zöldkapor
vaj vagy olaj
Elkészítése : Lebőrözzük a tyúk- vagy pulykamellet és nagyon sűrűn megtűzdeljük vékony füstöltszalonna-csíkokkal. Diónyi vajon vagy 2 evőkanál olajon körös-körül átsütjük, majd egy kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Csak akkor sózzuk meg, ha a szalonna nem túl sós.
Tálalás : A pecsenyét forró tálra tesszük, a visszamaradt levébe keverünk 2 dl tejfölt és 2 csokor nagyon finomra vágott zöldkaprot. Átforrósítjuk, úgy öntjük a sültre. Keverhetünk a mártásba 1 tojássárgát is, de akkor ügyeljünk, nehogy a hevítés során összekapjon. Párolt rizs illik hozzá.
A recept egy régi Nők Lapjából való.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése