2014. szeptember 13., szombat
Bécsi csöröge
Hozzávalók : 30 dkg liszt
1 kiskanál porcukor
3 tojás sárgája
1 csomag vaníliáscukor
kb. 1,5 dl tejföl
1 csipet só
Elkészítése : A lisztet összekeverjük a porcukorral, a vaníliáscukorral, a csipetnyi sóval, majd összegyúrjuk a tojássárgákkal és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A tésztából 12 gombócot formázunk és letakarva fél óra hosszat pihentetjük. Ekkor a gombócokat egyenként kör alakúra, egészen vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval a közepét párhuzamosan sűrűn bevagdossuk. Fakanál nyelével minden második csíkot középen megemelve a fakanállal tesszük a bő forró olajba, ahol fészek alakúvá borzoljuk. Élénk tűzön aranysárágára sütjük és az olajtól lecsepegtetjük.
Tálalás : A tálon fahéjas porcukorral hintjük meg. Kínáljunk hozzá híg, forró barackízt is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése