2014. december 2., kedd
Köményes sós rudak
A vendégségre készülődvén gondoljunk azokra is, akik nem szeretik az édeset, vagy más okból kerülik a cukros süteményeket, esetleg a finom boroknak akarnak egy kis alapot teremteni.
Hozzávalók a tésztához : 30 dkg liszt
15 dkg vaj
2 tojássárgája
1 dl tejszín
só
a kenéshez : 2 tojás, só, köménymag
Elkészítése : A megszitált lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzátesszük a tojássárgákat és annyi tejszínt, hogy jól összegyúrva középkeménységű tésztát kapjunk. A tésztát 2 cipóba elosztva 2 órára a hűtőbe tesszük, pihentetjük.
Ezután részekre osztva, tetszés szerinti kisebb rudacskákra formázzuk,felvert tojással megkenjük és megszikkasztjuk. Utána ismét megkenjük a felvert tojással és sóval összekevert köménymaggal gyengén megszórva megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése