Ízek és évek

Kulináris kalandozás térben és időben

2016. március 27., vasárnap

Húsvét 2016





                       Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!



Bejegyezte: Tilia dátum: 16:58 Nincsenek megjegyzések:
Küldés e-mailbenBlogThis!Megosztás az X-enMegosztás a FacebookonMegosztás a Pinteresten
Címkék: húsvét
Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal
Mobilverzió megtekintése
Feliratkozás: Megjegyzések (Atom)

Saját bloglista

Nézelődők

Közreműködők

  • Cappuccino
  • Tilia

Keresés ebben a blogban

Translate

Rendszeres olvasók

Címkék

1848 (1) 70-es évek (1) advent (1) áfonyalekvár (1) al dente (1) alapanyag (1) alföldi (1) alkohol (1) alma (11) almabor (1) almaecet (1) almahab (2) aludttej (1) angol (1) angolna (1) Aranjuez (1) Arany János (1) Argentína (1) aszalt szilva (1) babapiskóta (2) babérlevél (11) bacon (1) bajor (1) balkáni (1) barackíz (1) baracklekvár (8) barackszuflé (1) bárány (1) baromfi (15) Batthyány (1) bazsalikom (5) becsinált (1) befőtt (1) befőzés (1) behűt (1) béles (1) besamel (6) besűrít (1) bevált (1) bevert (1) Bilbao (1) birka (1) boldog (2) bólé (1) bolognai (1) bor (4) borecet (7) borkorcsolya (1) borókabogyó (4) bors (15) borzaskata (1) botmixer (1) bögrés (1) búboshús (1) búék (1) buggyantott (1) burgonya (9) burgonyagombóc (2) burgonyapüré (4) burgonyasaláta (1) búzadara (1) cayenne bors (1) ceglédi (1) cékla (2) cérnametélt (1) ceruzabab (1) citom (1) citrom (10) citromfű levél (1) citromhéj (10) citromlé (13) COVID-pandémia (1) cukor (29) család (1) cserépedény (1) cseresznyepaprika (1) csiga (1) csillagcső (1) csiperke (1) csiperkegomba (2) csípős paprika (1) csirke (13) csirkeaprólék (1) csirkecomb (1) csirkemell (3) csokoládé (5) csokoládémáz (1) csombor (1) Csopak (2) csöröge (1) csuszatészta (1) csúsztatott (1) dalmát (1) darált (2) darált hús (3) desszert (47) dió (16) diós (3) dorozsmai (1) dzsem (1) ebéd (7) ecet (5) ecetes (3) edámi (1) édes (1) édesség (45) egyszerű (1) egytálétel (10) elálló (5) élelmiszer (1) éléskamra (1) élesztő (1) előétel (11) előre elkészíthető (1) előző (1) ementáli (1) eper (1) erdei (1) erdélyi (1) erkély (1) erősítő étrend (1) erőspaprika (1) ételízesítő (2) év (2) évet (1) fagyaszt (1) fagylalt (1) fahéj (6) fánk (2) fasírt (1) fehér bor (8) fehérbor (1) fejessaláta (3) fejtett bab (2) feketekávé (1) feketeretek (1) felfújt (5) feltét (1) felvágott (1) fenyő (1) finom (2) Firenze (1) flambírozott (1) fogadó (1) fokhagyma (22) forró (1) főétel (65) főtt (1) főz (2) főzelék (3) főzés (2) francia (1) friss (1) füstölt (1) füstölt hús (6) füstölt szalonna (11) füstölt tarja (1) fűszer (1) fűszeres (1) galuska (2) gasztroblog (1) gazpacho (1) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gesztenyetekercs (1) gomba (18) gombóc (2) göngyölt (1) gőzfürdő (2) grill (1) grillázs (1) gulyás (2) gyermekkor (1) gyors (2) gyömbérpor (1) gyöngyhagyma (1) gyűjtemény (1) gyümölcs (6) gyümölcsíz (2) habcsók (1) habkarika (1) hagyma (6) hal (5) halfilé (1) hallé (1) halszelet (1) hátszín (1) hazai (9) hering (1) heti étrend (21) hideg (8) hidegkonyha (2) hordóskáposzta (3) hőálló (1) hús (15) húsétel (32) húsleves (2) húsleveskocka (6) húsmentes (5) húspogácsa (1) húsrolád (1) hústekercs (1) hústöltelék (1) húsvét (2) hűt (1) illat (1) illatos fűszerek (1) ír (1) ital (1) Jaffa szörp (1) járvány (1) játék (1) jénai tál (2) joghurt (5) juhtúró (1) kacsa (1) kakaópor (4) kakukkfű (12) kalács (2) kapor (6) kapormártás (2) karácsony (14) karácsonyfadísz (1) karalábé (1) karamell (2) karantén (1) Kasztília (1) kávé (1) kedvcsináló (1) kefir (3) keksz (1) kelbimbó (2) kelkáposzta (3) kelt (1) kemény tojás (1) keménytojás (3) kenyér (3) készlet (1) készülődés (1) ketchup (4) kifiléz (1) kifli (3) kiforral (1) kígyóuborka (1) kiszaggat (1) kíváncsi (1) klasszikus (1) kocka (1) kókusz (1) kókuszgolyó (1) kókuszreszelék (2) kolbász (1) konyak (1) korhelyleves (1) koriander (1) koronavírus (1) korszellem (1) Kossuth (1) kotlett (2) kovászos (1) köménymag (1) könnyű (1) köret (6) körte (1) krém (4) krémes (1) kristálycukor (4) krumpli (1) kuglófforma (1) kukoricaliszt (1) kuktafazék (1) külföld (19) különleges (1) laska (1) látogat (1) lekvár (2) lencse (2) lepény (2) leves (5) levesbetét (1) levesízesítő (1) levestészta (1) leveszöldség (1) liba (1) libamell (1) linzer (1) liszt (48) magyar (2) Magyar Úriasszonyok Lapja (1) majoránna (5) májpástétom (1) mák (2) makaróni (1) málna (1) málnakrém (1) málnaszörp (2) mandula (5) maradék (3) margarin (13) marhafelsál (1) marhahús (6) marinált (1) mártás (6) mascarpone (1) maszk (1) massza (1) mazsola (8) meggy (2) meggyfalevél (1) meleg (12) mentalevél (1) menü (2) menüsor (1) metélt (1) metélttészta (2) méteres (1) mogyoró (1) molnár (1) mustár (10) mutatós (1) nagyszülő (1) narancs (9) narancshéj (4) narancskrém (1) narancslé (1) narancslekvár (1) négerkocka (1) nescafé (1) normann (1) Nők Lapja (5) nyírségi (1) nyújt (1) nyuszi (1) olaj (22) olajban sült (1) olajos hal (1) olasz (1) olcsó (3) oldal (1) oldalas (1) olívaolaj (6) omlós (1) oregano (2) országgyűlés (1) őrölt bors (3) őszibarack (2) összeragaszt (1) őzgerincforma (3) pác (1) pácolt (2) padlizsán (1) palacsinta (7) palacsintatészta (3) Palugyay (1) panírozás (4) paprika (7) paprikás (2) paradicsom (8) paradicsommártás (1) paradicsompaprika (2) paradicsompüré (7) paraj (1) parfé (2) parféforma (1) párol (6) párolt (5) patisszon (1) pecsenye (8) pépesít (1) perigord (1) petrezselyem (5) petrezselyemgyökér (1) petrezselyemzöld (10) pezsgő (1) pikáns (2) pirít (1) pirítós (1) pirított (1) Piros Arany (6) pirospaprika (6) piskóta (4) pohár (1) ponty (3) pontyfilé (1) porcelántál (1) porcukor (25) póréhagyma (4) posírozott (1) Pozsony (1) pozsonyi (1) pörkölt (1) provanszi (1) puding (2) pudingforma (1) pudingpor (2) puliszka (2) pulykamell (1) Pünkösd (1) püspökkenyérforma (4) rablóhús (1) rablópecsenye (1) ragu (3) rákeres (1) rakott (7) rántás (1) rántott (6) rántotta (1) recept (2) református (1) reggeli (2) régmúlt (1) részeges (1) reszelt (1) rétes (1) rétesliszt (4) rizling (1) rizs (8) rolád (1) római tál (1) ropogós (1) rostonsült (1) rozmaring (2) rövidkaraj (3) rúd (1) rudacska (1) rum (6) sajt (20) sajtmártás (2) saláta (20) salátalé (1) salátaöntet (1) salzburgi (1) sárgarépa (11) savanyú káposzta (1) savanyúság (1) Segovia (1) sertés (6) sertésborda (2) sertéscomb (3) sertéshús (2) sertéskaraj (4) sertésoldalas (4) sertéssült (1) sertéstarja (1) sertészsír (1) sertésszelet (2) smarni (1) snidling (3) só (7) sodó (1) sonka (4) sonkatekercs (1) sós (3) sóska (1) soufflé (1) sör (1) spagetti (4) spanyol (6) spárga (1) spenót (2) statisztika (1) stefánia (1) sült (10) sűrű (1) süt (10) sütemény (32) sütő (11) sütőben sült (5) sütőpor (5) svéd (1) szalonnabőr (1) szalonnapörc (1) szardellapaszta (1) szardínia (1) szegfűbors (1) szegfűszeg (5) szelet (2) szerecsendió (4) szilveszter (2) szódavíz (1) szőlő (2) szűrés (1) takarékos (1) tápanyagok (1) tarja (1) tárkony (2) tartármártás (1) táska (1) tavaszi (2) teasütemény (2) tehéntúró (3) tej (36) tejföl (40) tejföl tojássárgája (1) tejszín (6) tejszínhab (4) tekercs (3) téli (2) tepertő (1) tepsi (1) tervezés (1) tészta (17) Tirol (1) tojás (60) tojásfehérje (14) tojáshab (15) tojássárgája (26) torma (3) torta (7) tortaforma (1) tortakrém (1) tortalap (1) töltelék (1) töltött (10) török (1) tradicionális (1) turmixgép (1) turmixol (1) túró (5) tűzálló (1) tűzálló tál (13) tűzdelt (1) tyúk (1) tyúkmell (1) uborka (5) új (2) újdonság (1) újhagyma (5) unoka (1) uzsonna (1) üdvözlet (1) ünnep (5) ünnepi (3) üvegtál (1) vacsora (17) vaj (34) vajas (1) vajkrém (1) vanília (4) vaníliakrém (1) vaníliamártás (1) vaníliás (1) vaníliás cukor (18) vaníliasodó (1) vargabéles (1) vasfű (1) vatruska (1) vegetáriánus (2) vékony (1) vendégvárás (2) vers (1) VII (1) víz (2) vörösbor (9) vöröshagyma (36) Xii (1) XIX (1) XV (1) XVII. (1) XVIII (1) XX (1) zeller (4) zellergumó (2) zellerlevél (1) zellerzöld (1) zöld (1) zöldbab (3) zöldpaprika (6) zöldség (7) zselécukor (1) zsemlye (7) zsemlyekocka (1) zsemlyemorzsa (9) zsír (1) zsúrkenyér (1)

Blogarchívum

  • ►  2024 (7)
    • ►  december (4)
    • ►  november (3)
  • ►  2023 (26)
    • ►  augusztus (1)
    • ►  július (2)
    • ►  június (3)
    • ►  május (7)
    • ►  április (5)
    • ►  március (2)
    • ►  február (2)
    • ►  január (4)
  • ►  2022 (14)
    • ►  december (5)
    • ►  november (2)
    • ►  március (1)
    • ►  február (3)
    • ►  január (3)
  • ►  2021 (7)
    • ►  december (3)
    • ►  november (3)
    • ►  május (1)
  • ►  2020 (12)
    • ►  május (4)
    • ►  március (8)
  • ►  2017 (3)
    • ►  február (1)
    • ►  január (2)
  • ▼  2016 (24)
    • ►  december (7)
    • ►  november (4)
    • ►  október (1)
    • ►  szeptember (1)
    • ►  augusztus (2)
    • ►  július (2)
    • ►  június (2)
    • ►  május (1)
    • ►  április (1)
    • ▼  március (1)
      • Húsvét 2016
    • ►  február (1)
    • ►  január (1)
  • ►  2015 (25)
    • ►  december (2)
    • ►  szeptember (2)
    • ►  augusztus (4)
    • ►  július (2)
    • ►  május (1)
    • ►  április (4)
    • ►  március (4)
    • ►  február (3)
    • ►  január (3)
  • ►  2014 (70)
    • ►  december (6)
    • ►  november (9)
    • ►  október (12)
    • ►  szeptember (11)
    • ►  augusztus (13)
    • ►  július (13)
    • ►  június (6)

Népszerű bejegyzések

  • Firenzei sertésborda
    Hozzávalók :   8  sertéskarajszelet                        75  dkg  paraj                        5  dkg  vaj  +  2  dkg  vaj            ...
  • Pórés töltött palacsinta
      Hozzávalók   15 dkg rétesliszt 2 db tojás 1 dl tej szódavíz szükség szerint 1 szál póréhagyma 4 db tojás 1 dl tejföl 5 dkg reszelt sajt só...
  • Narancsbólé
    Szilveszter van, az év utolsó napja, ünnepi  ételek, italok kerülnek az asztalra. Nálunk már elképzelhetetlen az óév búcsúztató narancsbólé ...
  • Normann csirke
                        Kép : Internet                            Hozzávalók :  egy szép 1,5  kg-os csirke                       1 db pó...
  • Grillázs szelet
    Hozzávalók:  10 dkg dióbél                      cukor                      vaj a sütőlemez kenéséhez Elkészítése:  A diót nem túl f...
  • Bundás csirkecomb
    Hozzávalók :   kb. 80 dkg csirkecomb                         25 dkg liszt                         12 dkg margarin                       ...
  • Piros Pünkösd napján
      Ani, a Parókia konyhája című blog tulajdonosa a Pünkösd jegyében indított játékot, melyet az Evangélikus Egyház honlapja is támogat.   ...
  • Gesztenyés édesség
        Hozzávalók 1 csomag vaníliás pudingpor 1/2 l tej 3 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag (20-25 dkg) gesztenyemassza 5 dkg va...
  • Kókuszgolyók
    Hozzávalók 20 dkg háztartási keksz   15 dkg porcukor  15 dkg kókuszreszelék   1-2 evőkanál rum tej zselécukor   E...
  • Négerkocka
    Hozzávalók 4 db tojás kettéválasztva 25  +25 + 2  dkg cukor cukor 10 dkg margarin 2 dkg vaj 25 dkg rétesliszt 1 csomag sütőpor 2 dl tej 2 + ...

Bloglista

  • The English Kitchen
    Meals of the Week, October 26th - November 1st, 2025
    3 órája
  • Essen & Trinken: Rezepte, Kochen, Backen und Getränke
    Fettuccine Alfredo: italienischer Klassiker
    1 napja
  • Bake from Scratch
    Cozy Cinnamon Bakes for Every Baker
    1 napja
  • Ahogy eszik
    Birsalmakrémleves – az őszi ízek kavalkádja
    3 napja
  • A parókia konyhájából
    Reformáció ünnepére
    4 napja
  • Gabriella kalandjai a konyhában :)
    Burgonyaleves
    4 napja
  • Aleda konyhája
    Birsalmás csirkemáj - Ficat de pui cu gutui
    1 hete
  • Blogkocsma
    Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino
    3 hete
  • Az otthon ízei
    Sütőtökös tök gnocchi Alfredo szósszal
    3 hete
  • Colors in the Kitchen
    Fahéjas, narancsos, sütőtökös babka
    5 hete
  • A legjobb magyar éttermek
    Ebédmenü Budapesten - 2025
    5 hónapja
  • Gerdi süti
    Medvehagymás keksz
    6 hónapja
  • Whatsforlunchhoneyfeedspostsdefault
    Dubai Chocolate Knafeh Pistachio Bar
    10 hónapja
  • Fancy Edibles
    Shakshuka
    2 éve
  • Chocablog
    Pump Street Chocolate Christmas Collections
    3 éve
  • blog - Noémi Hauser Photography
    Beetroot donuts
    4 éve
  • Zenóbia
    s iszonyú tapasztalt
    7 éve
  • mandulasarok
    Elköltöztem
    7 éve
  • Candy's
    Segítsüti 2018. ősz - Mogyorós-málnás csokimousse desszertek
    7 éve
  • Ízbolygó
    SEGÍTSÜTI 2018: Bazsalikomos fehércsokis epertorta
    7 éve
  • Fűszer és Lélek
    Könnyű citrom-mousse torta
    7 éve
  • "saját levében"
    A sajt, ami összeköt
    7 éve
  • DibbukDibbuk - Gasztronómiáról - kíméletlenül
    Kávéillat lepi el az Erzsébet teret
    7 éve
  • COOKING RECIPES
    Motichur ke Desi Ladoo
    7 éve
  • Dalla cucina, per te
    Epres mojito cheesecake
    8 éve
  • CHILI & VANILIA
    Vaníliás körte narancsos tejszínhabbal
    8 éve
  • Fűszer és Lélek
    A BLOG ELKÖLTÖZÖTT!
    10 éve
  • dibbuk
5 megjelenítése Az összes megjelenítése

Összes oldalmegjelenítés

Nézelődők, , ,

innen


Egyszerű téma. Téma képeinek készítője: hanoded. Üzemeltető: Blogger.