Hozzávalók
1 kg marhahátszín vagy stefánia
mustár 
5 dkg cukor
kb. 1-1,5 dl ketchup 
borókabogyó
babérlevél
kakukkfű
bazsalikom
rozmaring
só
bors
olaj 
Elkészítése
A szép húsdarabot sóval, borssal és mustárral vastagon bedörzsöljük és kuktafazékban 2 evőkanál olajon fehéredésig sütjük.
 Közben egy másik edényben megpirítjuk az 5 dkg cukrot, felengedjük egy kevés vízzel és addig forraljuk, míg a karamell fel nem oldódik. Ekkor hozzáadjuk az 1-1,5 dl ketchupot, majd a kuktában lévő húsra öntve 2-3 szem borókabogyóval, 1 babérlevéllel, késhegynyi kakukkfűvel meg bazsalikommal ízesítjük. (Tehetünk bele egy ágacska rozmaringot is.) A kuktát lezárjuk és a hús minőségétől függően 50-60 percig (míg teljesen meg nem puhul) hagyjuk takaréklángon.
Tálalás
Tálaláskor a pecsenyét felszeleteljük és leöntjük a levével. 
Zsemlyegombóc vagy sós vízben főtt spagetti, makaróni, vagy egyéb köretnek való tészta illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése