2014. július 4., péntek

Argentin göngyölt hús

 Vékonyra  kiverünk  nyolc marhafelsál szeletet,  enyhén  megsózzuk,  megborsozzuk  és  paradicsompürével vagy  ketchuppal  vékonyan  megkenjük.  Mindegyikre  1-1  ceruzavastagságú  edámi  vagy  ementáli  sajtdarabot  fektetünk  és  a  húst  rágöngyölve  hústűvel  vagy  fogpiszkálóval  megtűzzük.
 Két  evőkanál  olajon  köröskörül  átsütjük  a  hústekercseket,  majd  mindig  csak  egy  kevés  vizet  aláöntve,  fedő  alatt,  kis  lángon  puhára  pároljuk.  Párolás  közben  adhatunk  hozzá  egy  babérlevelet   és  1-2 szem  borókabogyót.   Víz  helyett  vörösborral  is  párolhatjuk.
 Ha  a  hús  megpuhult,  levébe  1  deci  tejfölt   keverünk.  Sós  vízben  főtt  spagetti  vagy  párolt  rizs  illik  hozzá.
 Tálalás  előtt  el  ne feledjük kiszedni a  hústűket  illetve  a  fogpiszkálókat  a  húsroládokból.

A  recept  egy  régi  Nők  Lapjából  való.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése