Hozzávalók : 1/2 kg készen vett ( vagy saját készítésű) édes gesztenyemassza
tejszín
A krémhez : 2 tojássárgája
1 kiskanál liszt
1 dl tej
10 dkg cukor
2 db narancs
10 dkg vaj
Elkészítése : Áttörjük a gesztenyemasszát, és annyi tejszínnel, amennyi összetartja, alaposan kikeverjük. Nem szabad túl lágynak lennie, hanem csak formázhatónak.
A krémhez simára keverjük a tojássárgákat a cukorral, a liszttel és a tejjel, majd gőz fölött kevergetve sűrű krémmé főzzük. A gőzről levéve közé keverjük a narancsok kicsavart levét is. Ha kihűlt, simára keverjük a 10 dkg vajjal. Közben apróra vágjuk a narancsok húsát, és azt is a krémhez adjuk.
Megvizezünk egy nagy darab folpackot vagy alufóliát, és a gesztenyemasszát ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk rajta. Egy csíkban ráhalmozzuk a narancskrémet, és rágöngyöljük a gesztenyeréteget úgy, hogy egy rétegben ölelje körül krémet. A nedves folpackba csomagolva a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni. Ha már jó kemény, a fóliát lehúzzuk róla és vizes késsel lesimítjuk a külsejét.
Bevonhatjuk keserűcsokoládé mázzal, vagy gazdagon meghinthetjük csokoládés tortadarával, csokoládéforgáccsal.
Tálalás : Csak közvetlenül tálalás előtt szeleteljük fel, hideg vízbe mártogatott késsel.
Megjegyzés : Készíthetjük kevesebb narancsból, de akkor a narancslé és a cukor helyett Jaffa szörppel ízesítjük a krémet.
Karácsonyi édességnek is alkalmas.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése