2014. december 4., csütörtök
Habkarikák
Kép: Internet
Egy örök klasszikus a gyermekkorból, ami szintén "elállós", ha kellőképpen elrejtjük a mohó szájak elől. Igazi karácsonyi édesség, még ma is sok családnál felkerül dísznek a karácsonyfára.
Hozzávalók : 6 tojás fehérje
40 dkg finomra szitált porcukor
vanília
vaj, liszt a tepsi kenéséhez (manapság inkább sütőpapír)
Elkészítése : A tojásfehérjéből kemény habot verünk, apránként hozzáadunk 20 dkg porcukrot és tovább keverjük, míg könnyű,de szilárd massza lesz belőle. Ekkor, ugyancsak habverővel keverve, beleadjuk a maradék, vaníliával ízesített 20 dkg porcukrot és ismét jól kikeverjük a masszát.
A masszát csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük és vékonyan megvajazott és liszttel meghintett sütőlemezen kisebb karikákat formálunk belőle. Egész gyenge hőfokú sütőbe téve inkább csak szárítjuk, mint sütjük a habkarikákat.
A sütés előtt kevés darált mandulával vagy mogyoróval is megszórhatjuk.
Kép: Internet
Címkék:
cukor,
csillagcső,
desszert,
édesség,
elálló,
gyermekkor,
habcsók,
habkarika,
karácsony,
karácsonyfadísz,
sütemény,
tojáshab,
vanília
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése