2014. december 5., péntek
Mandulás rudacskák
Mandula, mogyoró, dió - nélkülük elképzelhetetlen a Karácsony. Ezt az egyszerű, finom mandulás süteményt is előre meg lehet sütni, s lesz mit csemegézni az ünnepek alatt.
Hozzávalók a tésztához : 14 dkg porcukor
2 egész tojás
14 dkg darált mandula
14 dkg liszt
reszelt citromhéj
a tetejére : 1 tojás és 1 tojássárgája
5 dkg gorombára vágott mandula
vaníliás porcukor
Elkészítése : Az egész tojásokat a cukorral jó habosra keverjük és kevés reszelt citromhéjjal ízesítjük. Hozzátesszük a darált mandulát és a lisztet, jól összegyúrjuk. Megvajazott sütőlemezre egyenletes rudacskákat formázunk a tésztából. Az egész tojást és a tojássárgáját együtt felverjük, megkenjük vele a rudacskákat, megszórjuk a gorombára vágott mandulával.
Középmeleg sütőben sütjük, majd vaníliás porcukorral szórjuk meg.
Címkék:
citromhéj,
desszert,
édesség,
elálló,
karácsony,
liszt,
mandula,
porcukor,
rudacska,
sütemény,
tojás,
tojássárgája,
vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése