Ez az édesség is ideális vendégváró, nagyon finom és mutatós, különösen Karácsonykor aktuális, hiszen a kókuszreszelék a frissen esett havat idézi fel.
Kép: Internet
Hozzávalók : 40 dkg háztartási keksz
10 dkg kókuszreszelék
15 dkg porcukor
20 dkg darált dió
2 evőkanál kakaópor
1/2 dl (esetleg 1 dl) rum
feketekávé
a krémhez : 20 dkg vaj
10 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék (egy keveset tegyünk majd félre a szóráshoz)
Elkészítése : A kekszet ledaráljuk vagy finomra törjük, összekeverjük a 10 dkg kókuszreszelékkel (a kókuszreszelék általában 20 dkg-os csomagban van, tehetjük nagyjából a felét a keverékbe), a porcukorral, a dióval, a kakaóporral (tudjuk, a cukormentes sötét kakaópor kell hozzá), a fél dl esetleg 1 dl rummal és annyi erős feketekávéval, hogy összeálljon.
Megvizezett sütőpapíron vagy átlátszó fólián kisujjnyi vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük a krémmel, amelyet 10 dkg cukorból, 20 dkg vajból és a maradék 10 dkg kókuszreszelékből keverünk habosra. El ne felejtsünk előbb egy keveset elvenni a kókuszreszelékből, hogy legyen mivel meghinteni majd a tekercset.
A megkent tésztát a fólia segítségével összegöngyöljük, a félretett kókuszreszelékkel megszórjuk, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás : Félujjnyi szeletekre vágva rakjuk a tálra. Akkor jó, ha legalább egy napig áll tálalás előtt, ebből egyenesen következik, hogy szép nyugodtan előre elkészíthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése