2014. december 6., szombat

Kókusztekercs

 Ez az édesség is ideális vendégváró, nagyon finom és mutatós,  különösen Karácsonykor aktuális, hiszen a kókuszreszelék a   frissen esett havat idézi fel.

                              Kép: Internet

Hozzávalók :  40 dkg háztartási keksz
                      10 dkg kókuszreszelék
                      15 dkg porcukor
                      20 dkg darált dió
                      2 evőkanál kakaópor
                      1/2 dl (esetleg 1 dl) rum
                      feketekávé
a krémhez :   20 dkg vaj
                      10 dkg porcukor
                      10 dkg kókuszreszelék  (egy keveset tegyünk majd félre a szóráshoz)

Elkészítése :  A kekszet ledaráljuk vagy finomra törjük, összekeverjük a 10 dkg kókuszreszelékkel (a kókuszreszelék általában 20 dkg-os csomagban van, tehetjük nagyjából a felét a keverékbe), a porcukorral, a dióval, a kakaóporral (tudjuk, a cukormentes sötét kakaópor kell hozzá), a fél dl esetleg 1 dl rummal és annyi  erős feketekávéval, hogy összeálljon.
                    Megvizezett  sütőpapíron vagy átlátszó fólián kisujjnyi vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük a  krémmel, amelyet 10 dkg cukorból, 20 dkg vajból és a maradék 10 dkg kókuszreszelékből keverünk habosra. El ne felejtsünk előbb egy keveset elvenni a kókuszreszelékből, hogy legyen mivel meghinteni majd a tekercset.
                    A megkent tésztát a fólia segítségével összegöngyöljük, a félretett kókuszreszelékkel megszórjuk, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Tálalás : Félujjnyi szeletekre vágva rakjuk a tálra. Akkor jó, ha legalább egy napig áll tálalás előtt, ebből egyenesen következik, hogy szép nyugodtan előre elkészíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése