Kép: Google
Hozzávalók
1 doboz babapiskóta
10 dkg mazsola
1 púpos evőkanál kakaópor
60 dkg gesztenyemassza
2-3 evőkanálnyi zsemlyemorzsa
1 Rama margarin (25 dkg)
dió vagy mandula
tej
rum
Elkészítése
A babapiskótát meglocsoljuk egy kevés rumos tejjel, hozzáadjuk a mazsolát és a kakaóport. 1-2 óra hosszat állni hagyjuk, majd fakanállal kikeverjük.
A gesztenyemasszát összekeverjük a zsemlyemorzsával és a margarinnal, kevés tejjel és rummal eldolgozzuk, hogy gyúrható, de nem puha masszát kapjunk. Vizes deszkán vízcsepp alakúra, ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Közepére egy csíkban terítjük a piskótatölteléket, és úgy göngyöljük rá a gesztenyés masszát, hogy toboz formája legyen. (Akár két kisebb tobozt is formálhatunk ebből a mennyiségből.)
Külsejébe fél diószemeket vagy (esetleg lehéjazott) fél mandulaszemeket tűzünk, ezek lesznek a toboz pikkelyei.
Legalább egy napra jégbe hűtjük.
Megjegyzés
Jellegzetesen karácsonyi édesség.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése