2015. február 14., szombat

Csúsztatott palacsinta




Hozzávalók:  4 db tojás
                     5 dkg porcukor
                     5 dkg vaj
                     3,5 dl tej
                     8 dkg liszt

Elkészítése:  Habosra keverjük a 4 tojássárgáját a porcukorral és az olvasztott vajjal, felengedjük a tejjel, beletesszük a lisztet és simára keverjük a masszát, végül hozzáadjuk a tojások habbá vert fehérjét.
Palacsintasütőben olajon vagy vajon a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk, de csak az egyik oldalukat sütjük meg, és tűzálló tálra egymásra csúsztatjuk, lágy felükkel felfelé. Ezt a krémes részt meghintjük vaníliás porcukorral, illetve porcukorral és reszelt almával is. A felső palacsintát a sült felével felfelé borítjuk rá, és tetejét porcukorral meghintve a sütőben átmelegítjük, de nem pirítjuk meg.

Tálalás:  Úgy szeleteljük, akár a tortát.

2 megjegyzés:

  1. De jó, hogy megosztottad! A nászutunkon sokat ettünk. De régen volt! Hamarosan felhasználom a receptedet.

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy kellemes emlékeket idézett fel a recept. Remélem, most is ízlik majd annyira, mint annak idején.

    VálaszTörlés