2015. február 14., szombat
Csúsztatott palacsinta
Hozzávalók: 4 db tojás
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
3,5 dl tej
8 dkg liszt
Elkészítése: Habosra keverjük a 4 tojássárgáját a porcukorral és az olvasztott vajjal, felengedjük a tejjel, beletesszük a lisztet és simára keverjük a masszát, végül hozzáadjuk a tojások habbá vert fehérjét.
Palacsintasütőben olajon vagy vajon a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk, de csak az egyik oldalukat sütjük meg, és tűzálló tálra egymásra csúsztatjuk, lágy felükkel felfelé. Ezt a krémes részt meghintjük vaníliás porcukorral, illetve porcukorral és reszelt almával is. A felső palacsintát a sült felével felfelé borítjuk rá, és tetejét porcukorral meghintve a sütőben átmelegítjük, de nem pirítjuk meg.
Tálalás: Úgy szeleteljük, akár a tortát.
Címkék:
alma,
csúsztatott,
desszert,
édesség,
meleg,
palacsinta,
porcukor,
tej,
tészta,
tojás,
torta,
vaj,
vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De jó, hogy megosztottad! A nászutunkon sokat ettünk. De régen volt! Hamarosan felhasználom a receptedet.
VálaszTörlésÖrülök, hogy kellemes emlékeket idézett fel a recept. Remélem, most is ízlik majd annyira, mint annak idején.
VálaszTörlés