2015. február 5., csütörtök
Tűzdelt libamell
Hozzávalók: 1 db, (kb. 1,5 kg) libamell
füstölt szalonna
mustár, fokhagyma,törött bors, bazsalikom
húsleves vagy alaplé
Piros Arany krém
olaj
Elkészítése : A libamellről leszedjük a bőrét, majd kicsontozzuk. A húst kétfelé is vehetjük, de hagyhatjuk egyben is.(A csontból levest főzünk, a bőrt kis kockára vágva kisütjük, ebből a tepertőből készülhet a levesbe való gombóc.)
Az így nyert húscipót sűrűn megtűzdeljük a füstölt szalonnával és bedörzsöljük a következő keverékkel : 1 csapott evőkanál mustár, 1 kiskanálnyi fokhagymapép, 1 evőkanálnyi olaj, késhegynyi törött bors és bazsalikom. Az így előkészített húst egy napig érleljük a hűtőszekrényben.
Másnap átsütjük 2 evőkanál olajon, felengedjük egy kevés húslevessel vagy alaplével ( a húsleves készülhet kockából is, vagy ételízesítő port is használhatunk), adhatunk hozzá egy mokkáskanálnyi Piros Arany krémet is. Fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk, a sütőben pár perc alatt egy kis színt pirítunk rá.
Tálalása : A pecsenyénket felszeletelve tálra fektetjük és leöntjük a levével, amelyet előzőleg egy kiskanál liszttel simára kevert tejföllel besűrítünk.
Burgonyafánk illik hozzá, de adhatjuk spagettivel, makarónival vagy más főtt tésztával.is.
Címkék:
baromfi,
bazsalikom,
bors,
fokhagyma,
főétel,
füstölt szalonna,
húsétel,
húsleves,
húsleveskocka,
libamell,
mustár,
Piros Arany,
tepertő,
tűzdelt
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése