2015. február 5., csütörtök

Tűzdelt libamell




Hozzávalók:  1 db, (kb. 1,5 kg) libamell
                     füstölt szalonna
                     mustár, fokhagyma,törött bors, bazsalikom
                     húsleves vagy alaplé
                     Piros Arany krém
                     olaj

Elkészítése :  A libamellről leszedjük a bőrét, majd kicsontozzuk. A húst kétfelé is vehetjük, de hagyhatjuk egyben is.(A csontból levest főzünk, a bőrt kis kockára vágva kisütjük, ebből a tepertőből készülhet a levesbe való gombóc.)
                     Az  így nyert húscipót sűrűn megtűzdeljük a füstölt szalonnával és bedörzsöljük a következő keverékkel : 1 csapott evőkanál mustár, 1 kiskanálnyi fokhagymapép, 1 evőkanálnyi olaj, késhegynyi törött bors és bazsalikom. Az így előkészített húst egy napig érleljük a hűtőszekrényben.
                     Másnap átsütjük 2 evőkanál olajon, felengedjük egy kevés húslevessel vagy alaplével ( a húsleves készülhet kockából is, vagy ételízesítő port is használhatunk), adhatunk hozzá egy mokkáskanálnyi Piros Arany krémet is. Fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk, a sütőben pár perc alatt egy kis színt pirítunk rá.

Tálalása :   A pecsenyénket felszeletelve tálra fektetjük és leöntjük a levével, amelyet előzőleg egy kiskanál liszttel simára kevert tejföllel besűrítünk.
                  Burgonyafánk illik hozzá, de adhatjuk spagettivel, makarónival vagy más főtt tésztával.is.
                       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése