2014. július 15., kedd

Firenzei sertésborda


Hozzávalók :  8  sertéskarajszelet
                       75  dkg  paraj
                       5  dkg  vaj  +  2  dkg  vaj
                       só,  bors,  szerecsendió
                       10  dkg  sajt
                       2  dkg  liszt
                       4  dl  tej
                       1  tojássárgája

Elkészítés :  Kicsontozzuk  és  vékonyra  kiverjük  a  karajszeleteket,  sóval  és  törött  borssal  bedörzsöljük,  a  vajon megsütjük,  majd  a  zsiradékból  kivéve  félretesszük.  Közben  sós  vízben  puhára  főzzük  a  parajt  és  levétől  lecsepegtetve  a  hús  levében  5  percig  pároljuk.  Sózzuk,  borsozzuk,  egy  csipet  szerecsendióval  ízesítjük,  majd  egy  nagy,  lapos  tűzálló  tálba  terítjük.  Ráfektetjük  sorban  a  kisütött  hússzeleteket  és  az  egészet  leöntjük  sajtmártással.
                     A  sajtmártáshoz  besamelt  főzünk  2  dkg  vajból  2  dkg  liszttel  és  4  dl  tejjel,  majd   a  tűzről  levéve  1  tojássárgával  és  5 dkg  reszelt  sajttal  dúsítjuk.
                     A  tetejére  reszelünk  még  5 dkg  sajtot,  és  a  sütőben  addig  sütjük,  míg  a  sajt  pirulni  nem  kezd.

Tálalás :  Abban  a  jénai  tálban  tálaljuk,  amiben  készítettük.

A  recept  egy  régi  Nők  Lapjából  való.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése