2014. július 15., kedd
Firenzei sertésborda
Hozzávalók : 8 sertéskarajszelet
75 dkg paraj
5 dkg vaj + 2 dkg vaj
só, bors, szerecsendió
10 dkg sajt
2 dkg liszt
4 dl tej
1 tojássárgája
Elkészítés : Kicsontozzuk és vékonyra kiverjük a karajszeleteket, sóval és törött borssal bedörzsöljük, a vajon megsütjük, majd a zsiradékból kivéve félretesszük. Közben sós vízben puhára főzzük a parajt és levétől lecsepegtetve a hús levében 5 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, egy csipet szerecsendióval ízesítjük, majd egy nagy, lapos tűzálló tálba terítjük. Ráfektetjük sorban a kisütött hússzeleteket és az egészet leöntjük sajtmártással.
A sajtmártáshoz besamelt főzünk 2 dkg vajból 2 dkg liszttel és 4 dl tejjel, majd a tűzről levéve 1 tojássárgával és 5 dkg reszelt sajttal dúsítjuk.
A tetejére reszelünk még 5 dkg sajtot, és a sütőben addig sütjük, míg a sajt pirulni nem kezd.
Tálalás : Abban a jénai tálban tálaljuk, amiben készítettük.
A recept egy régi Nők Lapjából való.
Címkék:
besamel,
Firenze,
főétel,
hús,
jénai tál,
külföld,
liszt,
paraj,
sajt,
sajtmártás,
sertéskaraj,
spenót,
szerecsendió,
tej,
tojássárgája,
zöldség
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése