2015. február 27., péntek
Túrós almatorta
Hozzávalók a tésztához : 15 dkg finomliszt
10 dkg vaj vagy margarin
5 dkg porcukor
1 db tojássárgája
1 csomag vaníliáscukor
1 csipet só
a töltelékhez : 50 dkg tehéntúró
15 dkg cukor (lehet kristály)
3 db tojás szétválasztva
2 evőkanál zsemlyemorzsa
5-10 dkg mazsola
1/2 kg alma
A tészta elkészítése : A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, aztán összegyúrjuk a többi hozzávalóval, majd a tésztát egy óra hosszat a hűtőben pihentetjük.
A töltelék elkészítése : A túrót áttörjük, majd simára keverjük a cukorral, a 3 tojássárgájával, belekeverjük zsemlyemorzsát, a mazsolát és a megtisztított, vékony szeletekre vágott almát, végül hozzáadjuk habbá verve a 3 db tojásfehérjét.
A pihentetett tésztát vékony körlappá nyújtjuk és kibélelünk vele egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformát, aztán ráöntjük a túrótölteléket és a forró sütőben kb. 45 percig sütjük.
Tálalása : Langyosan vagy hidegen késsel fellazítjuk az oldalát, lehúzzuk róla a tortakarimát és a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon szép! Biztos finom is volt.
VálaszTörlésKöszönöm, nagyon kedves vagy.
VálaszTörlés