2024. december 21., szombat

Gesztenyés édesség


 Hozzávalók

1 csomag vaníliás pudingpor

1/2 l tej

3 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag (20-25 dkg) gesztenyemassza

5 dkg vaj

tejszínhab

meggybefőtt

rum

Elkészítése

A pudingot az előírásnak megfelelően elkészítjük, de az ízét a vaníliás cukorral és 1-2 evőkanál rummal erősítjük. Hagyjuk kihűlni, és amikor már megdermedt, kis vizes merőkanállal félgömböket merítünk belőle és tálra egymás mellé borítjuk.

A 20-25 dkg gesztenyemasszát simára keverjük a vajjal és 1-2 evőkanálnyi rummal, majd krumplinyomóval a vaníliás félgömbök tetejére nyomjuk,

Tálalás 

Minden félgömbre 1-1 kupac édes tejszínhabot teszünk, és kimagozott meggybefőttszemekkel díszítjük.

Ha gazdagabban akarjuk adni, akkor a hideg pudingba is keverhetünk meggyszemeket. Ha nincs kéznél meggybefőtt, kítűnő, ha lecsepegtetett, kimagozott, kockára vágott, készen kapható "aszalt szilva vörösborban" elnevezésű konzervvel helyettesítjük a meggyet.

( 7610 J/ 1810 kal )

    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése