2014. szeptember 23., kedd
Bolognai rakott palacsinta
Hozzávalók : 20 dkg liszt
3 tojás
1/2 liter tej
1 kis fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
egy kis darab zeller
10 dkg darált marhahús
1 kis doboz paradicsompüré
1,5 dl vörösbor
20 dkg sajt
olaj, só, bors, őrölt babérlevél,rozmaring
Elkészítése : A lisztet simára keverjük a tojásokkal és fél liter tejjel, egy csipet sót teszünk bele és legalább fél óráig állni hagyjuk.
Közben 2 evőkanál olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, belereszeljük a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert, majd együtt pirítjuk tovább. Ezután adjuk hozzá a darált marhahúst és még 2 percig együtt sütjük. Közé keverjük a paradicsompürét, felengedjük a vörösborral, ízesítjük sóval és a fűszerekkel, aztán fedő alatt, lassú tűzön 30 percig főzzük. Az elfőtt levet vízzel pótoljuk, újra forraljuk, a végén sűrű mártást kell kapnunk.
Amíg a mártás fődögél, a tésztamasszából palacsintákat sütünk, majd úgy fektetjük egymásra őket, hogy mindegyiket megkenjünk a fűszeres mártással, vékonyan meghintjük reszelt sajttal. A tetejére üres palacsinta kerüljön, ezt is sajttal hintjük meg.
Az így összeállított palacsintatortát a sütőben átsütjük, de nem ropogósra, csak olvadjon rá a sajt.
Tálalás : Úgy szeleteljük, akár a tortát. Adhatunk hozzá még külön reszelt sajtot.
(11290 kJ/2690 kcal)
Címkék:
bolognai,
darált hús,
előétel,
főétel,
külföld,
marhahús,
palacsinta,
paradicsom,
petrezselyem,
rakott,
sajt,
sárgarépa,
tej,
tészta,
tojás,
vörösbor,
vöröshagyma,
zeller
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése