2014. szeptember 23., kedd

Bolognai rakott palacsinta


                         

Hozzávalók :   20 dkg liszt
                        3  tojás
                        1/2 liter tej
                        1 kis fej vöröshagyma
                        1 szál sárgarépa
                        1 szál petrezselyemgyökér
                        egy kis darab zeller
                        10 dkg darált marhahús
                        1 kis doboz paradicsompüré
                        1,5 dl vörösbor
                        20 dkg sajt  
                        olaj, só, bors, őrölt babérlevél,rozmaring

Elkészítése :   A  lisztet  simára  keverjük  a  tojásokkal  és  fél  liter  tejjel,  egy  csipet  sót  teszünk  bele  és  legalább  fél óráig  állni  hagyjuk.
                        Közben  2 evőkanál  olajon  megpirítjuk az  apróra  vágott  hagymát,  belereszeljük  a  sárgarépát,  a  petrezselyemgyökeret  és  a  zellert,  majd  együtt pirítjuk  tovább.  Ezután  adjuk  hozzá  a  darált  marhahúst  és  még  2  percig  együtt  sütjük.  Közé  keverjük  a  paradicsompürét,  felengedjük  a  vörösborral,  ízesítjük  sóval  és  a  fűszerekkel,  aztán  fedő  alatt,  lassú  tűzön  30 percig  főzzük. Az  elfőtt levet  vízzel  pótoljuk,  újra  forraljuk,  a  végén  sűrű  mártást  kell  kapnunk.
                        Amíg  a  mártás  fődögél, a  tésztamasszából  palacsintákat  sütünk,  majd   úgy  fektetjük  egymásra  őket,  hogy  mindegyiket  megkenjünk  a  fűszeres  mártással,  vékonyan  meghintjük  reszelt  sajttal.  A tetejére  üres  palacsinta  kerüljön,  ezt  is  sajttal  hintjük  meg.
                        Az  így  összeállított  palacsintatortát  a  sütőben  átsütjük,  de  nem  ropogósra,  csak  olvadjon  rá  a  sajt.

Tálalás :   Úgy  szeleteljük,  akár  a  tortát.  Adhatunk  hozzá  még  külön  reszelt  sajtot.

(11290 kJ/2690 kcal)
  
                

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése