2014. október 11., szombat

Gombás padlizsán





Hozzávalók :  2 db nagyobbacska  padlizsán
                       35 dkg gomba
                       5 dkg vaj
                       2 dl tejföl
                       liszt, tej, őrölt bors, petrezselyemzöld
                       olaj a padlizsán sütéséhez

Elkészítése :  A  padlizsánokat  meghámozzuk  -  műanyag  vagy  fakéssel. ( Ha  vékony  a  héjuk,  nem  kell  meghámozni.)  Ujjnyi  vastagra  szeleteljük,  besózzuk  és  egy  fél  óráig  állni  hagyjuk.  Ezután  a  nedvességet  papírtörlővel  leitatjuk  és  a  szeleteket  bő,  forró  olajban  kisütjük,  majd  alaposan  lecsepegtetjük,  végül  tűzálló  tálba  lerakjuk.
                       Közben  a  szokottnál  egy  kissé  vastagabbra  felszeleteljük  a  gombát,  és  a  vajban  sóval  és  őrölt  borssal  addig  pároljuk,  amíg  a  saját  levét  el  nem  főtte.  Ekkor  meghintjük  egy  csapott  kiskanálnyi  liszttel,  és  annyi  tejjel  engedjük  fel,  hogy  sűrű  mártás  legyen.  Jól  összeforraljuk.
A  tűzről  levéve  simára  keverjük  a  tejföllel,  egy  csokor  finomra  vágott  petrezselyemzölddel  ízesítjük,  ha  kell,  utánasózzuk,  borsozzuk.
                       Az  elkészült  mártást  a  lerakott  padlizsánszeletekre  öntjük  és  a  sütőben  kb.10 percig  sütjük,  de  nem  pirítjuk  meg.

(5330 J/1270 kal)

2 megjegyzés:

  1. Üdv! Regisztráltam. Szeretettel látlak nálam is. Jó ez a padlizsán recept. korsocska.blogspot.hu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretettel üdvözöllek a blogomon, örülök, hogy találtál kedvedre való
      receptet.
      Köszönöm a szíves meghívást, már éltem is vele.
      Igazán tetszik a blogod, közel áll hozzám a világa - mind a receptek,
      mind a hozzáfűzött gondolatok.

      Törlés