Hozzávalók : 2 db nagyobbacska padlizsán
35 dkg gomba
5 dkg vaj
2 dl tejföl
liszt, tej, őrölt bors, petrezselyemzöld
olaj a padlizsán sütéséhez
Elkészítése : A padlizsánokat meghámozzuk - műanyag vagy fakéssel. ( Ha vékony a héjuk, nem kell meghámozni.) Ujjnyi vastagra szeleteljük, besózzuk és egy fél óráig állni hagyjuk. Ezután a nedvességet papírtörlővel leitatjuk és a szeleteket bő, forró olajban kisütjük, majd alaposan lecsepegtetjük, végül tűzálló tálba lerakjuk.
Közben a szokottnál egy kissé vastagabbra felszeleteljük a gombát, és a vajban sóval és őrölt borssal addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte. Ekkor meghintjük egy csapott kiskanálnyi liszttel, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen. Jól összeforraljuk.
A tűzről levéve simára keverjük a tejföllel, egy csokor finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, ha kell, utánasózzuk, borsozzuk.
Az elkészült mártást a lerakott padlizsánszeletekre öntjük és a sütőben kb.10 percig sütjük, de nem pirítjuk meg.
(5330 J/1270 kal)
Üdv! Regisztráltam. Szeretettel látlak nálam is. Jó ez a padlizsán recept. korsocska.blogspot.hu
VálaszTörlésSzeretettel üdvözöllek a blogomon, örülök, hogy találtál kedvedre való
Törlésreceptet.
Köszönöm a szíves meghívást, már éltem is vele.
Igazán tetszik a blogod, közel áll hozzám a világa - mind a receptek,
mind a hozzáfűzött gondolatok.