2022. november 12., szombat

Narancsos csirke

 


Hozzávalók

kb. 1,5 kg darabokra vágott csirke

10 dkg füstölt szalonna

1 közepes fej vöröshagyma

2 dl fehérbor

1,5 dl narancslé

reszelt narancshéj

Elkészítése

A füstölt szalonnát apróra vágjuk, kiolvasztjuk és az apróra vágott hagymával együtt megpirítjuk. Megforgatjuk rajta a csirkedarabokat, felöntjük a fehérborral és a narancslével, belereszeljük egy fél narancs sárga héját. Lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk. Csak akkor sózzuk, ha a szalonna nem volt túl sós.

Ha a hús megpuhult, rövid lére sütjük.   

Tálalás

Burgonyapürével vagy rizzsel körítve adjuk asztalra.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése