2015. január 29., csütörtök

Gombás töltött oldalas

 
 

Hozzávalók :  80 dkg oldalas 

                       25-30 dkg gomba                  

                      10 dkg rizs

                      1 evőkanálnyi reszelt vöröshagyma
                      5 dkg reszelt sajt
                      1 db tojás
                      1 gerezd fokhagyma
                      1 csokor petrezselyemzöld
                      só, törött bors, borókabogyó, kakukkfű, Piros Arany,
                        
Elkészítése :  Az oldalast a csontok mentén felszúrjuk, majd ebbe a nyílásba töltjük a tölteléket.
                     A rizst sós vízben megfőzzük. A gombát nagyon apróra összevágjuk.
Töltelék:     Két evőkanálnyi olajon világosra pirítjuk a reszelt hagymát, hozzáadjuk a gombát, és sóval, törött borssal ízesítve addig pároljuk, míg saját levét el nem főtte.  Ekkor  összekeverjük  a  sós vízben főtt rizzsel, egy csokor apróra vágott petrezselyemzölddel, a reszelt sajttal meg egy tojással. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk és egy csapott mokkáskanálnyi kakukkfűvel fűszerezzük.
                     Az így elkészített tölteléket a hús felszúrt üregébe töltjük , majd a nyílást összetűzzük vagy összevarrjuk.  Átsütjük két evőkanálnyi olajon és egy kevés vízzel felengedjük. Mellédobunk 2 szem borókabogyót, egy gerezd fokhagymát, majd a hús tetejét megkenjük Piros Arany paprikakrémmel.  Ha a hús puhulni kezd, megfordítjuk, hogy a fűszeres lé a másik felét is érje. Készre sütjük,  a puha húsból kihúzzuk a csontokat, végül a tetejét ropogósra sütjük.

Tálalás : Tálalhatjuk egészben is, hogy gyönyörködni lehessen a látványban, majd az asztalnál szeleteljük kb. 1 cm-es szeletekre, vagy a szeletelést elvégezhetjük előre is.
              Mivel a töltelékben van rizs is, túl sok köret nem szükséges hozzá, de készíthetünk mellé természetesen bármilyen általunk kedvelt köretet. Salátát vagy savanyúságot feltétlenül kínáljunk hozzá.  




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése