Hozzávalók : 80 dkg oldalas
25-30 dkg gomba
10 dkg rizs
1 evőkanálnyi reszelt vöröshagyma
5 dkg reszelt sajt
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
só, törött bors, borókabogyó, kakukkfű, Piros Arany,
Elkészítése : Az oldalast a csontok mentén felszúrjuk, majd ebbe a nyílásba töltjük a tölteléket.
A rizst sós vízben megfőzzük. A gombát nagyon apróra összevágjuk.
Töltelék: Két evőkanálnyi olajon világosra pirítjuk a reszelt hagymát, hozzáadjuk a gombát, és sóval, törött borssal ízesítve addig pároljuk, míg saját levét el nem főtte. Ekkor összekeverjük a sós vízben főtt rizzsel, egy csokor apróra vágott petrezselyemzölddel, a reszelt sajttal meg egy tojással. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk és egy csapott mokkáskanálnyi kakukkfűvel fűszerezzük.
Az így elkészített tölteléket a hús felszúrt üregébe töltjük , majd a nyílást összetűzzük vagy összevarrjuk. Átsütjük két evőkanálnyi olajon és egy kevés vízzel felengedjük. Mellédobunk 2 szem borókabogyót, egy gerezd fokhagymát, majd a hús tetejét megkenjük Piros Arany paprikakrémmel. Ha a hús puhulni kezd, megfordítjuk, hogy a fűszeres lé a másik felét is érje. Készre sütjük, a puha húsból kihúzzuk a csontokat, végül a tetejét ropogósra sütjük.
Tálalás : Tálalhatjuk egészben is, hogy gyönyörködni lehessen a látványban, majd az asztalnál szeleteljük kb. 1 cm-es szeletekre, vagy a szeletelést elvégezhetjük előre is.
Mivel a töltelékben van rizs is, túl sok köret nem szükséges hozzá, de készíthetünk mellé természetesen bármilyen általunk kedvelt köretet. Salátát vagy savanyúságot feltétlenül kínáljunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése