Hozzávalók: 50 dkg kelbimbó (fagyasztott is lehet)
kb. 6-7 dkg reszelt sajt
4 db tojás
vaj a tál kikenéséhez
a besamelhez: 5 dkg vaj
4 dl tej
6 dkg liszt
Elkészítése: a besamelt elkészítjük és kihűtjük. A kelbimbó szemeit elfelezzük és sós-köménymagos vízben megfőzzük, leszűrjük. Ha fagyasztott kelbimbóból készítjük, akkor egy kevés vajon a saját levében megpároljuk.
Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk. A kihűlt besamelhez keverjük a 4 tojássárgáját, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a leszűrt kelbimbót, majd a 4 tojásfehérjéből vert habot.
Az így elkészített masszát a kivajazott tűzálló tálba öntjük. Egy tepsibe egyujjnyi magasan vizet öntünk és betesszük a forró sütőbe. Amint a víz meglangyosodott, beleállítjuk a jénai tálat és kb. egy óra hosszat sütjük.
Tálalás: reszelt sajttal meghintjük, és abban a tálban tálaljuk, amelyben készült.
Fotó:Internet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése