2015. április 11., szombat

Kelbimbófelfújt

Hozzávalók: 50 dkg kelbimbó (fagyasztott is lehet)
                    kb. 6-7 dkg reszelt sajt
                    4 db tojás
                    vaj a tál kikenéséhez
                    
  a besamelhez:    5 dkg vaj
                            4 dl tej  
                            6 dkg liszt

Elkészítése: a besamelt elkészítjük és kihűtjük. A kelbimbó szemeit elfelezzük és sós-köménymagos vízben megfőzzük, leszűrjük. Ha fagyasztott kelbimbóból készítjük, akkor egy kevés vajon a saját levében megpároljuk.
                  Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk. A kihűlt besamelhez keverjük a 4 tojássárgáját, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a leszűrt kelbimbót, majd a 4 tojásfehérjéből vert habot.    
Az így elkészített masszát a kivajazott tűzálló tálba öntjük. Egy tepsibe egyujjnyi magasan vizet öntünk és betesszük a forró sütőbe. Amint a víz meglangyosodott, beleállítjuk a jénai tálat és kb. egy óra hosszat sütjük.

Tálalás: reszelt sajttal meghintjük, és abban a tálban tálaljuk, amelyben készült.

 Fotó:Internet
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése