2015. április 3., péntek
Sonkás kotlett
Hozzávalók: 80 dkg sertés rövidkaraj
8 szelet sajt (tetszés szerinti)
8 szelet gépsonka
palacsintatészta, mely 10 dkg lisztből, 2 db tojásból, 2 dl tejből egy csipet sóval készül
Elkészítése: először a sűrű palacsintatésztát keverjük ki. A húst vágjuk 8 szeletre, a szeleteket vékonyra verjük ki, és mindegyikre tegyünk egy vékony szelet sajtot, erre meg egy akkora gépsonkaszeletet (vagy másfajta, vékonyra szelt sonkát), mely a sajtot eltakarja. Először lisztbe, majd a sűrű palacsintatésztába mártsuk, és bő forró olajban süssük szép pirosra a kotletteket.
Tálalása: bármilyen körettel és salátával vagy savanyúsággal tálalhatjuk.
Címkék:
főétel,
húsétel,
kotlett,
palacsintatészta,
sajt,
sertéskaraj,
sonka
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése