2015. április 3., péntek

Sonkás kotlett


Hozzávalók: 80 dkg sertés rövidkaraj
                    8 szelet sajt (tetszés szerinti)
                    8 szelet gépsonka
   palacsintatészta, mely 10 dkg lisztből, 2 db tojásból, 2 dl tejből egy csipet sóval készül

Elkészítése: először a sűrű palacsintatésztát keverjük ki. A húst vágjuk 8 szeletre, a szeleteket vékonyra verjük ki, és mindegyikre tegyünk egy vékony szelet sajtot, erre meg egy akkora gépsonkaszeletet (vagy másfajta, vékonyra szelt sonkát), mely a sajtot eltakarja. Először lisztbe, majd a sűrű palacsintatésztába mártsuk, és bő forró olajban süssük szép pirosra a kotletteket.

Tálalása: bármilyen körettel és salátával vagy savanyúsággal tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése