2015. július 25., szombat
Olasz csirkemell
Fotó: Internet
Hozzávalók: 4 szép nagy csirkemell
tej
liszt, tojás
10 dkg zsemlyemorzsa
só, szerecsendió
5 dkg sajt
Elkészítése: A csirkemelleket kicsontozzuk, a bőrt is eltávolítjuk róluk. Az így kapott filéket rostjukra merőlegesen beirdaljuk, vékony szeletté verjük, majd reszelt szerecsendióval ízesített hideg tejbe áztatjuk néhány órára. kapormártás(Egy csipet szerecsendió elegendő).
Sütés előtt a tejet leitatjuk a húsról, picit megsózzuk, és először lisztben, majd a felvert nyers tojásban, végül olyan zsemlyemorzsában forgatjuk meg, amelyet 1/3 arányban reszelt sajttal kevertünk össze. A szeletek mindkét felét forró vajban szép pirosra sütjük.
Tálalás: Kapormártással és párolt rizzsel tálaljuk.
( A kapormártás elkészítését lásd a következő bejegyzésben.)
Megjegyzés: 1660 kal; 6970 J
Címkék:
baromfi,
csirke,
csirkemell,
főétel,
húsétel,
kapormártás,
külföld,
olasz,
rántott,
sajt,
szerecsendió,
tej,
tojás,
zsemlyemorzsa
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése