2015. július 25., szombat

Olasz csirkemell


                                     Fotó: Internet


Hozzávalók: 4 szép nagy csirkemell
                    tej
                    liszt, tojás
                    10 dkg zsemlyemorzsa
                    só, szerecsendió
                    5 dkg sajt

Elkészítése:  A csirkemelleket kicsontozzuk, a bőrt is eltávolítjuk róluk. Az így kapott filéket rostjukra merőlegesen beirdaljuk,  vékony szeletté verjük, majd reszelt szerecsendióval ízesített hideg tejbe áztatjuk néhány órára. kapormártás(Egy csipet szerecsendió elegendő).
                   Sütés előtt a tejet leitatjuk a húsról, picit megsózzuk, és először lisztben, majd a felvert nyers tojásban, végül olyan zsemlyemorzsában forgatjuk meg, amelyet 1/3 arányban reszelt sajttal kevertünk össze.  A szeletek mindkét felét forró vajban szép pirosra sütjük.

Tálalás: Kapormártással és párolt rizzsel tálaljuk.
             ( A kapormártás elkészítését lásd a következő bejegyzésben.)  

Megjegyzés: 1660 kal; 6970 J

 
                   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése