2015. július 26., vasárnap

Kapormártás


                                     Fotó:Internet

Hozzávalók:  2 nagy csokor kapor
                      húsleves, vagy húsleveskocka, vagy ételízesítő
                      2 dl tejföl
                      1 evőkanál liszt

Elkészítése:  A kaprot apróra vágjuk, lábasba téve annyi húslevessel öntjük le, hogy éppen ellepje, majd öt percig forraljuk. Közben a 2 dl tejfölt simára keverjük egy evőkanálnyi liszttel, besűrítjük vele a mártást, majd egy kis vizet vagy tejet hozzáöntve kiforraljuk, hogy a liszt elveszítse a nyers ízét, és közepesen sűrű mártást kapjunk.
                    Savanyíthatjuk pár csepp citromlével, ha pikánsabban szeretjük.
                    Nemcsak melegen, hanem hidegen is kitűnő. 

Megjegyzés: 440 kal; 1840 J

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése