2015. július 26., vasárnap
Kapormártás
Fotó:Internet
Hozzávalók: 2 nagy csokor kapor
húsleves, vagy húsleveskocka, vagy ételízesítő
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
Elkészítése: A kaprot apróra vágjuk, lábasba téve annyi húslevessel öntjük le, hogy éppen ellepje, majd öt percig forraljuk. Közben a 2 dl tejfölt simára keverjük egy evőkanálnyi liszttel, besűrítjük vele a mártást, majd egy kis vizet vagy tejet hozzáöntve kiforraljuk, hogy a liszt elveszítse a nyers ízét, és közepesen sűrű mártást kapjunk.
Savanyíthatjuk pár csepp citromlével, ha pikánsabban szeretjük.
Nemcsak melegen, hanem hidegen is kitűnő.
Megjegyzés: 440 kal; 1840 J
Címkék:
besűrít,
ételízesítő,
húsleves,
húsleveskocka,
kapor,
kapormártás,
kiforral,
liszt,
mártás,
tejföl
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése