2016. június 1., szerda
Bundás tojás
Hozzávalók: 25 dkg burgonya
4+1+2 db tojás
liszt
zsemlyemorzsa
tej
vaj
szerecsendió
olaj
Elkészítése: A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd még melegen áttörjük és vajjal, tejjel a szokottnál sűrűbb burgonyapürét készítünk belőle. Csipetnyi reszelt szerecsendióval ízesítjük, és ha langyosra hűlt, simára keverünk benne egy nyers tojást.
Közben keményre főzünk 4 nagy tojást, megtisztítjuk és hagyjuk kihűlni. Ezután a főtt tojásokat villával habosra felvert tojásfehérjébe mártjuk, majd a burgonyapürébe csomagoljuk, hogy a püré vékonyan körülölelje. Vizes kézzel simára formázzuk és a szokásos módon bepanírozzuk (lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlyemorzsába forgatjuk), bő, forró olajban szép pirosra sütjük.
Bármilyen főzelékre kitűnő feltét, de ha nagyobb mennyiségből készítjük, salátával, tartármártással vagy valamilyen más öntettel vacsorának is beválik.
Megjegyzés: 5280j / 1260 kal
Címkék:
burgonyapüré,
előétel,
főétel,
húsmentes,
panírozás,
tojás,
vacsora,
zsemlyemorzsa
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése