Ez egy igen egyszerű, közismert recept, a rablóhús egyik variánsa. Mivel csirkehússal készűl, és nincs benne szalonna, könnyebb és egészségesebb ételnek tekinthető.
Hozzávalók
3-4 csirkemell
vöröshagyma szükség szerint
paradicsompaprika vagy zöldpaprika szükség szerint
liszt
só, bors, pirospaprika
olaj
hurkapálca vagy sasliknyárs
Elkészítése
A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk és ujjnyi vastag, kb. 2-3 cm átmérőjű szeletkékre vágjuk Kissé megsózzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, és az ugyanekkorára vágott paradicsompaprika-szeletekkel meg a karikára vágott vöröshagymával váltogatva, hurkapálcára (vagy sasliknyársra) húzzuk.
Egy tepsibe kevés vizet öntünk, a nyársra húzott pecsenyét a tepsi széleire keresztben ráfektetjük, megöntözzük egy kevés olajjal, és a sütőben ropogós pirosra megsütjük. Félidőben megforgatjuk, hogy egyenletesen süljön.
Még finomabb, ha roston, faszénparázson sütjük.
Megjegyzés
Az eredeti leírás burgonyapürét ajánl mellé köretnek, de ma inkább grillezett zöldséggel szokás kínálni, no meg friss, ropogós héjú kenyérrel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése