.
Hozzávalók
4 db szép alma
10 dkg cukor + 1 evőkanálnyi
1 darabka citromhéj
őrölt fahéj, szegfűszeg
4 db tojás
10 dkg darált dió
vaj
Elkészítése
Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, a torzsáját kivágjuk, és kevés vízzel leöntve 1 evőkanálnyi cukorral és a darabka citromhéjjal, egy csipetnyi fahéjjal, néhány szem szegfűszeggel puhára pároljuk.
A párolt almát leszűrjük és kivajazott tűzálló tálba terítjük, majd ráöntjük a következő nyers tésztamasszát:
a 4 tojássárgáját habosra keverjük a 10 dkg cukorral, hozzáadjuk a darált diót és végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Forró sütőbe toljuk és addig sütjük, míg a beleszúrt tűre már nem ragad a tészta.
Tálalás
Azon forrón, a tűzálló tálban adjuk az asztalra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése