2016. november 5., szombat

Pomone (olasz recept)

.
 Hozzávalók

4 db szép alma
10 dkg cukor + 1 evőkanálnyi
1 darabka citromhéj
őrölt fahéj, szegfűszeg
4 db tojás
 10 dkg darált dió
vaj

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, a torzsáját kivágjuk, és kevés vízzel leöntve 1 evőkanálnyi cukorral és a darabka citromhéjjal, egy csipetnyi fahéjjal, néhány szem szegfűszeggel puhára pároljuk.
A párolt almát leszűrjük és kivajazott tűzálló tálba terítjük, majd ráöntjük a következő nyers tésztamasszát: 
a 4 tojássárgáját habosra keverjük a 10 dkg cukorral, hozzáadjuk a darált diót és végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Forró sütőbe toljuk és addig sütjük, míg a beleszúrt tűre már nem ragad a tészta.

Tálalás

Azon forrón, a tűzálló tálban adjuk az asztalra. 
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése