Hozzávalók
1/2 kg kelbimbó( friss vagy fagyasztott is lehet)
1 kávéskanál borecet
1 kávéskanál mustár
1 kávéskanál porcukor
5 kávéskanál olívaolaj
1/2 üvegnyi ecetes lében eltett gyöngyhagyma
só
Elkészítése
A kelbimbót lobogó sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, hagyjuk megszikkadni. Ha nagyok, félbe vagy négybe is vághatjuk.
A salátaöntethez simára keverjük a borecetet, mustárt, porcukrot és az olajat. Salátástálba tesszük a kelbimbót, összekeverjük az öntettel, végül hozzáadunk egy félüvegnyi, levétől leszűrt gyöngyhagymát.
Legalább egy órára, de még jobb, ha egy napra jégbe hűtjük.
Megjegyzés: 290 kal, 1250 J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése