2021. november 29., hétfő

Kelbimbó saláta

 


Hozzávalók

1/2 kg kelbimbó( friss vagy fagyasztott is lehet)

1 kávéskanál borecet

1 kávéskanál mustár

1 kávéskanál porcukor

5 kávéskanál olívaolaj 

1/2 üvegnyi ecetes lében eltett gyöngyhagyma

Elkészítése 

A kelbimbót lobogó sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, hagyjuk megszikkadni. Ha nagyok, félbe vagy négybe is vághatjuk.

A salátaöntethez simára keverjük a borecetet, mustárt, porcukrot és az olajat.  Salátástálba tesszük a kelbimbót, összekeverjük az öntettel, végül hozzáadunk egy félüvegnyi, levétől leszűrt gyöngyhagymát.

Legalább egy órára, de még jobb, ha egy napra jégbe hűtjük. 

Megjegyzés: 290 kal, 1250 J

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése