Hozzávalók
1 db közepes fej zellergumó
1/2 kg zöldbab (friss, mirelite vagy konzerv)
vöröshagyma
almaecet
olaj
bors
Elkészítése
Megtisztítjuk a zellert, gyufaszálnyi darabokra vágjuk, tésztaszűrő kanálba téve 1-2 percig lobogó sós-ecetes vízbe mártjuk (blansírozzuk), majd lecsepegtetjük, megszárítjuk.
Attól függően, hogy milyen zöldbabot használunk, a frisset megtisztítjuk, ujjnyi darabokra vágjuk, enyhén sózva megpároljuk,leszűrjük, kihűtjük, vagy a mirelite babot kevés forró vízbe téve pár percig pároljuk, kihűtjük, vagy a konzerv zöldbabról leszűrjük a levét.
A kihűlt zöldségeket összekeverjük, közé reszelünk egy kevés vöröshagymát, megöntözzük egy kevés almaecettel, bővebben olajjal, meghintjük egy kis törött borssal, összekeverjük. Néhány óráig hideg helyen összeérleljük az ízeket.
Tálalás
Húsételek vagy omlettek mellé tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése