2022. február 19., szombat

Zelleres zöldbabsaláta

 


Hozzávalók

1 db közepes fej zellergumó

1/2 kg zöldbab (friss, mirelite vagy konzerv)

vöröshagyma

almaecet

olaj

bors

Elkészítése

Megtisztítjuk a zellert, gyufaszálnyi darabokra vágjuk, tésztaszűrő kanálba téve 1-2 percig lobogó sós-ecetes vízbe mártjuk (blansírozzuk), majd lecsepegtetjük, megszárítjuk.

Attól függően, hogy milyen zöldbabot használunk, a frisset megtisztítjuk, ujjnyi darabokra vágjuk, enyhén sózva megpároljuk,leszűrjük, kihűtjük, vagy a mirelite babot kevés forró vízbe téve pár  percig pároljuk, kihűtjük, vagy a konzerv zöldbabról leszűrjük a levét.  

A kihűlt zöldségeket összekeverjük, közé reszelünk egy kevés vöröshagymát, megöntözzük egy kevés almaecettel, bővebben olajjal, meghintjük egy kis törött borssal, összekeverjük. Néhány óráig hideg helyen összeérleljük az ízeket.  

Tálalás

Húsételek vagy omlettek mellé tálalhatjuk.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése