2022. február 10., csütörtök

Olasz gombaragu

 


 

Hozzávalók

40 dkg gomba

500 g spagetti tészta

15-20 dkg reszelt sajt

vöröshagyma

1 szál sárgarépa

1 szál petrezselyemgyökér

4 púpozott evőkanálnyi paradicsompüré

1 babérlevél

törött bors

kakukkfű

bazsalikom

rozmaring

vörösbor

Elkészítése

A raguhoz 2 evőkanál olajon megpirítunk egy kiskanálnyi apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a lereszelt gyökérzöldségeket és együtt néhány percig sütjük. Közé keverünk 4 púpozott evőkanálnyi paradicsompürét, felengedjük  2 deciliter vízzel. A babérlevéllel, késhegynyi törött borssal, csipetnyi szárított kakukkfűvel, bazsalikommal és rozmaringgal fűszerezzük. Fedő alatt, lassú tűzön egy óráig pároljuk, ügyelve, nehogy zsírjára süljön. Az elfőtt levet kevés vörösborral pótoljuk. Végül beletesszük a megtisztított, darabokra vágott gombát és a gomba fajtájától függően megfelelő ideig pároljuk, míg megpuhul.

Közben a spagettit sós vízben fogkeményre (al dente) főzzük.  

Tálalás

A tányérokat a spagettival alapozzuk, arra tálaljuk a gombaragut. Kínálhatunk hozzá külön tálkában reszelt sajtot. 




 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése