Hozzávalók
40 dkg gomba
500 g spagetti tészta
15-20 dkg reszelt sajt
vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
4 púpozott evőkanálnyi paradicsompüré
1 babérlevél
törött bors
kakukkfű
bazsalikom
rozmaring
vörösbor
Elkészítése
A raguhoz 2 evőkanál olajon megpirítunk egy kiskanálnyi apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a lereszelt gyökérzöldségeket és együtt néhány percig sütjük. Közé keverünk 4 púpozott evőkanálnyi paradicsompürét, felengedjük 2 deciliter vízzel. A babérlevéllel, késhegynyi törött borssal, csipetnyi szárított kakukkfűvel, bazsalikommal és rozmaringgal fűszerezzük. Fedő alatt, lassú tűzön egy óráig pároljuk, ügyelve, nehogy zsírjára süljön. Az elfőtt levet kevés vörösborral pótoljuk. Végül beletesszük a megtisztított, darabokra vágott gombát és a gomba fajtájától függően megfelelő ideig pároljuk, míg megpuhul.
Közben a spagettit sós vízben fogkeményre (al dente) főzzük.
Tálalás
A tányérokat a spagettival alapozzuk, arra tálaljuk a gombaragut. Kínálhatunk hozzá külön tálkában reszelt sajtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése