2023. január 17., kedd

Pórés csirkemelltekercs

 


Hozzávalók

4 közepes nagyságú csontos csirkemell

1/2 kg póréhagyma

      8 szelet füstölt szalonna vagy bacon

bors

mustár

 

Elkészítése

A csirkemelleket lebőrözzük, kicsontozzuk és az így kapott 8 húsdarabot szeletté verjük, egy kissé megsózzuk, megborsozzuk és egy óráig állni hagyjuk.

Közben a póréhagyma külső leveleit leszedjük, a zöldjét levágjuk (ez levesbe vagy salátába felhasználható), és a fehér részéből 8 darabot vágunk. Sós vízben, fedő nélkül puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.

A hússzeletek egyik felét mustárral vékonyan megkenjük, mindegyikre 1-1 póré darabot fektetünk, összegöngyöljük és 1-1 húsos füstölt szalonnaszeletet tekerünk köré.

A tekercseket tűzálló tálra egymás mellé fektetjük, a tálat lefedjük és a forró sütőbe tesszük.

Körülbelül egy félóra múlva a fedőt levesszük róla, és addig pirítjuk, míg a szalonna ropogós nem lesz.

Tálalás

Burgonyapüré illik hozzá.  

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése