Hozzávalók
4 közepes nagyságú csontos csirkemell
1/2 kg póréhagyma
8 szelet füstölt szalonna vagy bacon
só
bors
mustár
Elkészítése
A csirkemelleket lebőrözzük, kicsontozzuk és az így kapott 8 húsdarabot szeletté verjük, egy kissé megsózzuk, megborsozzuk és egy óráig állni hagyjuk.
Közben a póréhagyma külső leveleit leszedjük, a zöldjét levágjuk (ez levesbe vagy salátába felhasználható), és a fehér részéből 8 darabot vágunk. Sós vízben, fedő nélkül puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.
A hússzeletek egyik felét mustárral vékonyan megkenjük, mindegyikre 1-1 póré darabot fektetünk, összegöngyöljük és 1-1 húsos füstölt szalonnaszeletet tekerünk köré.
A tekercseket tűzálló tálra egymás mellé fektetjük, a tálat lefedjük és a forró sütőbe tesszük.
Körülbelül egy félóra múlva a fedőt levesszük róla, és addig pirítjuk, míg a szalonna ropogós nem lesz.
Tálalás
Burgonyapüré illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése