Hozzávalók
15 dkg metélttészta (szélesmetélt)
15 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
5 dkg vaj
20 dkg sajt
10 dkg főtt füstölt hús esetleg valamilyen felvágott
kakukkfű
oregano
só
Elkészítése
A metélttésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük.
Míg a tészta fő, elkészítjük a túrókrémet.
A tehéntúrót burgonyanyomón áttörjük, majd a tejföllel, az 5 dkg puha vajjal simára keverjük. Hozzákeverünk 5 dkg reszelt sajtot, majd 10 dkg apró kockákra vágott sajtot és 10 dkg hasonlóan feldarabolt főtt füstölt húst (vagy felvágottat) adunk hozzá. Egy kevés kakukkfűvel, oreganoval fűszerezzük, ha kell, megsózzuk.
A kifőtt tésztát a túrókrémmel összekeverjük, kivajazott tűzálló tálba tesszük, és a tetejére a maradék 5 dkg sajtot vagy ráreszeljük, vagy vékony szeletekre vágva rárakosgatjuk. A forró sütőben átmelegítjük, de csak annyira, hogy a tetején a sajt ráolvadjon. Ne pirítsuk meg nagyon, mert esetleg megkeseredik.
Tálalás
Salátával kínáljuk.
Saját kép: metélt helyett tollhegytészta |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése