2023. január 25., szerda

Csopaki rakott metélt (sós tészta)


 

Hozzávalók

15 dkg metélttészta (szélesmetélt)

15 dkg tehéntúró

2 dl tejföl

5 dkg vaj

20 dkg  sajt  

10 dkg főtt füstölt hús esetleg valamilyen felvágott

kakukkfű

oregano

Elkészítése

A metélttésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. 

Míg a tészta fő, elkészítjük a túrókrémet. 

A tehéntúrót burgonyanyomón áttörjük, majd a tejföllel, az 5 dkg puha vajjal simára keverjük. Hozzákeverünk 5 dkg reszelt sajtot, majd 10 dkg apró kockákra vágott sajtot és 10 dkg hasonlóan feldarabolt főtt füstölt húst (vagy felvágottat) adunk hozzá. Egy kevés kakukkfűvel, oreganoval fűszerezzük, ha kell, megsózzuk.

A kifőtt tésztát a túrókrémmel összekeverjük, kivajazott tűzálló tálba tesszük, és a tetejére a maradék 5 dkg sajtot vagy ráreszeljük, vagy vékony szeletekre vágva rárakosgatjuk. A forró sütőben átmelegítjük, de csak annyira, hogy a tetején a sajt ráolvadjon. Ne pirítsuk meg nagyon, mert  esetleg megkeseredik. 

Tálalás

Salátával kínáljuk.  

 

Saját kép: metélt helyett tollhegytészta


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése