2023. július 24., hétfő

Diós töltött csirke

 


Hozzávalók

1 szép nagy csirke

1,5 zsemlye

tej az áztatáshoz

2 db tojás

5 dkg vaj vagy margarin

10 dkg darált dió

2 db alma

majoránna

Elkészítése

A zsemlyéket egy kevés tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk, összemorzsoljuk, simára keverjük a tojásokkal és a vajjal. Hozzátesszük a diót és a meghámozott, apróra vágott almákat. Sóval és majoránnával ízesítjük és a csirke hasüregébe töltjük.

A szárnyast kívülről is megsózzuk, egy kevés vajjal megkenjük és forró sütőben körülbelül egy óráig sütjük (a sütési idő függ a csirke méretétől).  Akkor jó, ha jól megpuhul és szépen meg is pirul.

Tálalás

Úgy szeleteljük fel, hogy mindegyik darabhoz töltelék is jusson.

( 1250 J / 2890 kal )

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése