2023. július 7., péntek

Borzaskata

 

Hozzávalók

Tészta: 15 dkg liszt

2 tojássárgája

víz

Krém:  8 dkg cukor 

3 dkg liszt

1 tasak vaníliás cukor  

3 dl tej

olaj a sütéshez

porcukor a tálaláshoz

Elkészítése

 15 dkg lisztet összegyúrunk 2 tojássárgájával, egy csipet sóval és annyi vízzel, hogy kemény, rugalmas tésztát kapjunk, hajszálvékony metéltet készítünk belőle.

A krémhez simára keverünk 3 tojássárgáját 8 dkg cukorral, 3 dkg liszttel,  egy csomag vaníliás cukorral, és 3 dl tejjel felengedve sűrű krémmé főzzük, majd hagyjuk megdermedni.

A cérnametéltet egy deszkán szétterítjük, 1-1 kiskanálnyi krémet a szétterített metéltre rakunk, és úgy göngyöljük össze, hogy gömb formájú, borzas külsejű legyen.

Bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük.  

Tálalás

Porcukorral meghintve kínáljuk.

(7600 J, 1810 kal)

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése