Elmúltak az ünnepek, itt vannak újra a szürke hétköznapok. Most már valóban beköszöntött a tél hóval, faggyal, széllel. Itt az ideje az egyszerű, télies egytál ételeknek, melyek csendesen fődögélnek a tűzhelyen, nem kerülnek sokba, de tartalmasak és ízletesek - magyarul jól lehet velük lakni. Igaz, hogy ez a csirke "bajor", de igen közel áll a magyar gyomorhoz is.
Hozzávalók : 1 nagyobb csirke
15 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
60 dkg kelkáposzta
2 szál sárgarépa
majoránna, Piros Arany, kakukkfű, bazsalikom, törött bors, fokhagyma
csirke alaplé vagy húsleveskocka, vagy más ételízesítő és víz
Elkészítése : A füstölt szalonnát vékonyan felszeleteljük, becakkozzuk és ropogósra sütjük. A sült szalonnát kivesszük, félretesszük, visszamaradt zsírjában átsütjük a nagyobb darabokra vágott csirkét. Sóval, csapott mokkáskanálnyi majoránnával ízesítjük és 5-10 percig pároljuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk vagy reszeljük, a kelkáposztát cikkekre vágjuk, a sárgarépát megtisztítjuk és karikára vágjuk, majd mindezeket hozzáadjuk a párolódó csirkéhez. Szórunk rá egy késhegynyi kakukkfüvet, bazsalikomot, valamicske törött borsot, teszünk hozzá némi Piros Aranyat, 1 gerezd fokhagymát, majd felengedjük egy kevés csirke alaplével ( vagy vízzel, és teszünk bele húsleves kockát). Lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk.
Tálalás : Rövid lére sütjük, majd tetejére rakjuk a ropogós szalonna szeleteket. Kenyeret adhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése