2015. január 28., szerda

Bajor csirke kelkáposztával

   Elmúltak az ünnepek, itt vannak újra a szürke hétköznapok. Most már valóban beköszöntött a tél hóval, faggyal, széllel. Itt az ideje az egyszerű, télies egytál ételeknek, melyek csendesen fődögélnek a tűzhelyen, nem kerülnek sokba, de tartalmasak és ízletesek - magyarul jól lehet velük lakni. Igaz, hogy ez a csirke "bajor", de igen közel áll a magyar gyomorhoz is.

Hozzávalók :   1 nagyobb csirke
                       15 dkg füstölt szalonna
                       1 fej vöröshagyma
                       60 dkg kelkáposzta
                       2 szál sárgarépa
                       majoránna, Piros Arany, kakukkfű, bazsalikom, törött bors, fokhagyma
                       csirke alaplé vagy húsleveskocka, vagy más ételízesítő és víz

Elkészítése :  A füstölt szalonnát  vékonyan felszeleteljük, becakkozzuk és ropogósra sütjük. A sült szalonnát kivesszük, félretesszük, visszamaradt zsírjában átsütjük a nagyobb darabokra vágott csirkét. Sóval, csapott  mokkáskanálnyi majoránnával ízesítjük és 5-10 percig pároljuk. 
                    A vöröshagymát apróra vágjuk vagy reszeljük, a kelkáposztát cikkekre vágjuk, a sárgarépát megtisztítjuk és karikára vágjuk, majd mindezeket hozzáadjuk a párolódó csirkéhez. Szórunk rá egy késhegynyi kakukkfüvet, bazsalikomot, valamicske törött borsot, teszünk hozzá némi Piros Aranyat, 1 gerezd fokhagymát, majd felengedjük egy kevés csirke alaplével ( vagy vízzel, és teszünk bele húsleves kockát). Lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk.

Tálalás :  Rövid lére sütjük, majd tetejére rakjuk a ropogós szalonna szeleteket. Kenyeret adhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése