Fotó:Internet |
Hozzávalók: 2 db közepes méretű cékla
2 db közepes méretű zellergumó
1 pohár kefir
1 evőkanál ecetes torma
cukor, ecet,só
Elkészítése: Héjában megfőzzük a céklát, megtisztítjuk és vékonyan felszeletelve gyufaszálnyi darabokra vágjuk. Meghintjük egy kiskanálnyi cukorral, egy kiskanál ecettel, megsózzuk, leöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Míg a cékla fő, meghámozzuk a zellert, hasonló darabokra vágjuk, mint a céklát,
és szűrőkanálba téve néhány percre lobogó sós-ecetes vízbe mártjuk . A levétől alaposan lecsepegtetjük, és a céklához adva legalább egy napig jégbe hűtjük.
Tálalás előtt levétől leszűrjük az egészet, összekeverjük egy pohár kefirrel és egy púpos evőkanálnyi ecetes tormával.
(460 kcal/ 1930 kJ)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése