2015. március 19., csütörtök

Piros zellersaláta


Fotó:Internet


Hozzávalók:  2 db közepes méretű cékla
                     2 db közepes méretű zellergumó
                     1 pohár kefir
                     1 evőkanál ecetes torma
                     cukor, ecet,só

Elkészítése:  Héjában megfőzzük a céklát, megtisztítjuk és vékonyan felszeletelve gyufaszálnyi darabokra vágjuk. Meghintjük egy kiskanálnyi cukorral, egy kiskanál  ecettel, megsózzuk, leöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
                    Míg a cékla fő, meghámozzuk a zellert, hasonló darabokra vágjuk, mint a céklát, 
és szűrőkanálba téve néhány percre lobogó          sós-ecetes vízbe mártjuk . A levétől alaposan lecsepegtetjük, és a céklához adva legalább egy napig jégbe hűtjük. 

Tálalás előtt levétől leszűrjük az egészet, összekeverjük egy pohár kefirrel és egy púpos evőkanálnyi ecetes tormával.

(460 kcal/ 1930 kJ)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése