2015. március 17., kedd

Narancsfánk




Hozzávalók:  2 nagy narancs
                     1 db tojás
                     1 evőkanál narancsszörp
                     liszt
                     porcukor
                     olaj vagy vaj a sütéshez

Elkészítése:   A narancsokat meghámozzuk, a belső fehér héjukat is alaposan eltávolítjuk, amennyire tudjuk, majd egy centi vastagra felszeleteljük.. A tojást simára keverjük az 1 evőkanálnyi narancsszörppel.
                     A narancsokat először lisztbe, majd a tojásba mártjuk, és forró olajban vagy vajban szép pirosra sütjük. A kisült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsöpöghessen.

Tálalás:  Porcukorral meghintve, forrón tálaljuk.

Más variációban is készíthetjük : az egész tojást 2 evőkanálnyi narancsszörppel  és egy evőkanál liszttel keverjük el, teszünk bele egy pici porcukrot, egy csipetnyi sót, egy kevés reszelt narancshéjat.  A narancsszeleteket lisztbe mártjuk, majd a tojásos masszába, végül újra lisztbe és úgy sütjük ki a forró zsiradékban.

Ugyanilyen módon készíthetünk ananászfánkot is, akár nyers, akár befőtt gyümölcsből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése