2015. március 17., kedd
Narancsfánk
Hozzávalók: 2 nagy narancs
1 db tojás
1 evőkanál narancsszörp
liszt
porcukor
olaj vagy vaj a sütéshez
Elkészítése: A narancsokat meghámozzuk, a belső fehér héjukat is alaposan eltávolítjuk, amennyire tudjuk, majd egy centi vastagra felszeleteljük.. A tojást simára keverjük az 1 evőkanálnyi narancsszörppel.
A narancsokat először lisztbe, majd a tojásba mártjuk, és forró olajban vagy vajban szép pirosra sütjük. A kisült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsöpöghessen.
Tálalás: Porcukorral meghintve, forrón tálaljuk.
Más variációban is készíthetjük : az egész tojást 2 evőkanálnyi narancsszörppel és egy evőkanál liszttel keverjük el, teszünk bele egy pici porcukrot, egy csipetnyi sót, egy kevés reszelt narancshéjat. A narancsszeleteket lisztbe mártjuk, majd a tojásos masszába, végül újra lisztbe és úgy sütjük ki a forró zsiradékban.
Ugyanilyen módon készíthetünk ananászfánkot is, akár nyers, akár befőtt gyümölcsből.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése