2015. szeptember 12., szombat

Almás palacsinta



  20 dkg  lisztből 2 db tojással a szokott módon palacsintát sütünk.

  Meghámozunk, cikkekre vágunk 1 kg szétfővő fajtájú almát, egy kevés cukorral, egy darabka citromhéjjal  megfőzzük, majd a levét leszűrve beledobunk 5 dkg vajat. Ha kihűlt, hozzáadunk egy tojásfehérjét, és habverővel vagy turmixgépben simává, habossá verjük.

  A megsült palacsintákat vékonyan megkenjük gyümölcsízzel, erre egy almahabréteget simítunk, és így fektetjük egymásra a többi ugyancsak lekvárral és almahabbal megkent palacsintát is. Tetejét csak porcukorral hintjük meg, majd a sütőben éppen csak átmelegítjük, de nem pirítjuk meg.

  Úgy szeleteljük, mint a tortát. Ha vaníliamártást is kínálunk hozzá, még  finomabb.    

Megjegyzés: 1760 kal; 7390 J

             

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése