2014. október 25., szombat

Fokhagymaleves


                           
Hozzávalók :   2 nagy karéj minél barnább kenyér (de nem rozskenyér)
                       5-6 gerezd fokhagyma
                       1 liter víz
                       2 púpozott evőkanál ételízesítő, 
                       citromlé, (ecet),  tejföl
                       pirított zsemlyekocka

Elkészítése :    A  kenyérszeleteket  leöntjük  a  vízzel,  beledobjuk a  fokhagyma  gerezdeket,  beletesszük  az  ételízesítőt  és  15  percig  lassú  tűzön  főzzük.  Ezután  tésztaszűrőn  áttörjük  és  egy  kevés  ecettel  vagy  citromlével  ízesítjük.

Tálalás :  Megtejfölözve,  pirított  zsemlyekockával  tálaljuk. Ha  az  ételízesítőtől  nem  lenne  elég  sós,  utánasózzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése