2014. október 25., szombat
Fokhagymaleves
Hozzávalók : 2 nagy karéj minél barnább kenyér (de nem rozskenyér)
5-6 gerezd fokhagyma
1 liter víz
2 púpozott evőkanál ételízesítő,
citromlé, (ecet), tejföl
pirított zsemlyekocka
Elkészítése : A kenyérszeleteket leöntjük a vízzel, beledobjuk a fokhagyma gerezdeket, beletesszük az ételízesítőt és 15 percig lassú tűzön főzzük. Ezután tésztaszűrőn áttörjük és egy kevés ecettel vagy citromlével ízesítjük.
Tálalás : Megtejfölözve, pirított zsemlyekockával tálaljuk. Ha az ételízesítőtől nem lenne elég sós, utánasózzuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése