2014. július 15., kedd

Zöld csirkeraguleves



Hozzávalók :   1  csirkeaprólék ( amelyben  a  csontos  hátrész  is  benne  van )
                        1  húsleveskocka
                        5  dkg  vaj
                        1  marék  sóska
                        1  csokor  petrezselyemzöld
                        2  dl  tejföl
                        1  tojás  sárgája
                        1  púpos  evőkanál  liszt
                        só

Elkészítése :   A  csirkeaprólékot  másfél  liter  vízben,  1  húsleveskockával  ízesítve  puhára  főzzük.  Közben  5  dkg  vajon  egy  kevés  sóval  nagyon  puhára  párolunk  egy  marék  sóskát  és  egy  csokor  apróra  vágott petrezselyemzöldet.  Meghintjük  egy  púpos  evőkanál  liszttel  és  1 dl  hideg  vízzel  simára  keverjük,  majd  szitán  áttörjük,  úgy  öntjük  a  leveshez.  Pár  percig  forraljuk,  majd  levesestálba  2  dl  tejföl  és  a  tojássárgája  keverékére  öntjük.

Tálalás :  A  simára  kevert  levest  tányérokba  szedjük,  adhatunk  hozzá  pirított  zsemlyekockát.

A  recept  egy  régi  Nők  Lapjából  való.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése