2014. július 15., kedd
Zöld csirkeraguleves
Hozzávalók : 1 csirkeaprólék ( amelyben a csontos hátrész is benne van )
1 húsleveskocka
5 dkg vaj
1 marék sóska
1 csokor petrezselyemzöld
2 dl tejföl
1 tojás sárgája
1 púpos evőkanál liszt
só
Elkészítése : A csirkeaprólékot másfél liter vízben, 1 húsleveskockával ízesítve puhára főzzük. Közben 5 dkg vajon egy kevés sóval nagyon puhára párolunk egy marék sóskát és egy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet. Meghintjük egy púpos evőkanál liszttel és 1 dl hideg vízzel simára keverjük, majd szitán áttörjük, úgy öntjük a leveshez. Pár percig forraljuk, majd levesestálba 2 dl tejföl és a tojássárgája keverékére öntjük.
Tálalás : A simára kevert levest tányérokba szedjük, adhatunk hozzá pirított zsemlyekockát.
A recept egy régi Nők Lapjából való.
Címkék:
csirkeaprólék,
húsleveskocka,
leves,
liszt,
petrezselyemzöld,
ragu,
sóska,
tejföl,
tojássárgája,
vaj,
zöld
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése