Hozzávalók : 1 db kb. 1,5-2 kg-os tyúk (vagy csirke, de a tyúk ízesebb)
1 dkg őrölt pirospaprika
15 dkg mandula
4 dl tejszín
2 dl olívaolaj
1 fej vöröshagyma
só, liszt, petrezselyemzöld
Elkészítés : A tyúkot hideg vízben feltesszük főni, sót, az egészben hagyott vöröshagymát és pirospaprikát adunk hozzá. Mikor a tyúk puhára főtt, a levét leszűrjük. A leszűrt léből, lisztből, olívaolajból, tejszínből mártást készítünk, majd belekeverjük az apróra vágott mandulát is.
Tálalás : A feldarabolt tyúkot rizskörettel, a mártással együtt, petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
A recept egy régi Nők Lapjából való.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése