2014. június 30., hétfő

Kasztíliai tyúkpaprikás

Hozzávalók :  1 db  kb. 1,5-2  kg-os  tyúk (vagy  csirke,  de  a  tyúk  ízesebb)
                     1  dkg  őrölt  pirospaprika
                     15  dkg  mandula
                     4  dl  tejszín
                     2  dl  olívaolaj
                     1  fej  vöröshagyma
                     só,  liszt,  petrezselyemzöld
Elkészítés : A  tyúkot  hideg  vízben  feltesszük  főni,  sót,  az  egészben  hagyott  vöröshagymát és pirospaprikát  adunk  hozzá.  Mikor  a  tyúk  puhára  főtt, a  levét  leszűrjük.  A  leszűrt  léből, lisztből, olívaolajból,  tejszínből  mártást  készítünk,  majd  belekeverjük  az  apróra  vágott   mandulát  is.

Tálalás :     A  feldarabolt  tyúkot  rizskörettel,  a  mártással  együtt,  petrezselyemzölddel  meghintve  tálaljuk.

A  recept  egy  régi  Nők  Lapjából  való.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése