2017. január 19., csütörtök

Gríz-smarni (daramorzsóka)



Hozzávalók


1/4 l búzadara
1/4 l rétesliszt
1/2 l tej
1 csipet só
4 db tojás
3 evőkanál olaj
10 dkg mazsola
porcukor
málnaszörp vagy baracklekvár

Elkészítése

 A búzadarát, réteslisztet egy mély tálban simára keverjük a tejjel, beletesszük a csipetnyi sót a mazsolát és legalább egy fél napig állni hagyjuk.
Ezután habverővel újra összekeverjük és hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját, ezzel is simára keverjük, majd beleadjuk a habbá vert tojásfehérjét is.
Vaslábasban vagy vastagfalú edényben 3 evőkanálnyi olajat forrósítunk és a tésztát beleöntjük.Élénk tűzön addig sütjük,amíg az alsó fele meg nem pirul, akkor húslapáttal úgy fordítjuk meg,hogy a sült fele kerüljön felülre. Ismét kérget sütünk az aljára, majd az egészet a forró sütőbe toljuk. Időnként a lapáttal meg-megforgatjuk, hogy nagyobb rögökre essen, és megsütjük, de nem szárítjuk ki.

Tálalás

Még melegen, porcukorral megszórva, málnaszörp vagy baracklekvár kíséretében tálaljuk.

(11630 J / 2770 kal)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése