2017. február 11., szombat

Fokhagymás zöldbabsaláta

...

 Hozzávalók

40 dkg egészben hagyott, vékony, zöld színű zöldbab(ceruzabab) - lehet mirelit is

3 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál borecet

5 kávéskanál olívaolaj

csipetnyi só

Elkészítése

A 3 gerezd fokhagymát összetörjük, simára keverjük a borecettel, az olajjal és a sóval. Ezt a keveréket hideg helyen legalább egy napig állni hagyjuk. A zöldbabot sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük, levéből néhány kanállal a fokhagymás mártáshoz öntünk. Ezzel a mártással még melegen összekeverjük a zöldbabot, majd néhány óráig hideg helyen érleljük.

Tálalás előtt finomra vágott petrezselyemmel hintjük meg a tetejét. 

Megjegyzés: 1680 J/400 kal 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése