2017. január 7., szombat

Budai pecsenye


Hozzávalók

4-5 db kétujjnyi vastag, kicsontozott sertés rövidkaraj szelet
4 db tojás + 2 db a panírozáshoz
10 dkg főtt füstölt hús
4 dkg vaj  
olaj
liszt
zsemlyemorzsa
só, bors

Elkészítése

A karajszeleteket úgy vágjuk be, hogy szétnyitva nagy szeleteket kapjunk belőle, majd vékonyra verjük. A 4 db tojást villával simára keverjük és hozzáadjuk a nagyon apróra vágott főtt füstölt húst. Egy kissé megborsozzuk, megsózzuk és a 4 dkg vajon rántottát sütünk belőle. A rántottát elosztjuk a hússzeleteken, a szeleteket összehajtjuk. Hogy sütéskor szét ne nyíljanak; a belső felüket egy kevés tojásfehérjével kenjük meg, és a szélüket hústűvel vagy fogpiszkálóval tűzzük össze. Ezután lisztbe, tojásba, zsemlyemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban ropogósra sütjük.

Tálalás

Frissen tálaljuk. Burgonyapüré vagy/és párolt vegyes zöldség vagy saláta illik hozzá.

Megjegyzés

(10070 J / 2400 kal) 
 
      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése