Hozzávalók
8 db kicsontozott karajszelet
1 kis fej hagyma
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 babérlevél
húsleveskocka vagy levesízesítő por
2-3 evőkanál olaj
(száraz fehér bor - opcionális)
3-4 db ecetes uborka
1 dl tejföl
citromlé
Elkészítése
A kicsontozott, kivert hússzeleteket egy kevés olajon hirtelen átsütjük, majd félretesszük. A maradék olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott hagymát, hozzáadjuk az ugyancsak karikára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret és néhány percig együtt sütjük. Ezután visszatesszük a lábasba a hússzeleteket és egy kevés vizet aláöntve egy babérlevéllel , a húsleveskockával (vagy egy evőkanál ételízesítővel) fűszerezzük. (Készíthetjük víz helyett száraz fehér borral is.) Fedő alatt puhára pároljuk, majd a hússzeleteket forró tálra szedjük.
A visszamaradt levet áttörjük vagy turmixgépben (vagy botmixerrel) szétverjük, és a tűzre visszatéve belevágjuk karikára az ecetes uborkákat. Pár csepp citromlével és a tejföllel ízesítjük, alaposan összeforralva a húsra öntjük.
Tálalás
Leginkább petrezselymes rizs illik hozzá, de adhatjuk vajas burgonyával is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése