2022. január 22., szombat

Pikáns sertésszelet

 


 

Hozzávalók

8 db kicsontozott karajszelet 

1 kis fej hagyma

1 szál sárgarépa

1 szál petrezselyemgyökér

1 babérlevél

húsleveskocka vagy levesízesítő por 

2-3 evőkanál olaj

(száraz fehér bor - opcionális)

3-4 db ecetes uborka

1 dl tejföl 

citromlé

Elkészítése

A kicsontozott, kivert hússzeleteket egy kevés olajon hirtelen átsütjük, majd félretesszük. A maradék olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott hagymát, hozzáadjuk az ugyancsak karikára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret és néhány percig együtt sütjük. Ezután visszatesszük a lábasba a hússzeleteket és egy kevés vizet aláöntve egy babérlevéllel , a húsleveskockával (vagy egy evőkanál ételízesítővel) fűszerezzük. (Készíthetjük víz helyett száraz fehér borral is.) Fedő alatt puhára pároljuk, majd a hússzeleteket forró tálra szedjük.

A visszamaradt levet áttörjük vagy turmixgépben (vagy botmixerrel) szétverjük, és a tűzre visszatéve belevágjuk karikára az ecetes uborkákat. Pár csepp citromlével és a tejföllel ízesítjük, alaposan összeforralva a húsra öntjük.

Tálalás

Leginkább petrezselymes rizs illik hozzá, de adhatjuk vajas burgonyával is.  

 


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése