2022. január 29., szombat

Nelli almás csigája

 


 

Hozzávalók

45 dkg finomliszt

15 dkg margarin vagy vaj

15 dkg porcukor + az almához és a szóráshoz is valamennyi

sütőpor

tej

4 db nagyobb alma

fahéj  

tojás

Elkészítése

A lisztet összeszitáljuk egy késhegynyi sütőporral, majd összegyúrjuk a margarinnal, a 15 dkg porcukorral és nagyon kevés tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Egy óráig hűvös helyen pihentetjük.

Közben megtisztítjuk és apróra vágjuk vagy reszeljük az almákat  és ízlés szerinti porcukorral és törött fahéjjal ízesítve puhára pároljuk.

A tésztát a pihentetés után két cipóba osztjuk, az egyik felét vékonyra nyújtjuk és nagy, lehetőleg cakkos szaggatóval kiszúrjuk. (Kb. 40 db lesz belőle.)

A tészta másik felét annyi darabra vágjuk, ahány kerek lapunk van, és egyenként vékony rudakká sodorjuk. Mindegyik tésztakorongra egy-egy halom párolt almát púpozunk, és csiga alakban rátekerjük a vékony rudacskát. Tetejüket egész tojással ,megkenjük és sütőlemezre egymás mellé ültetve, a forró sütőben világospirosra sütjük.

Tálalás

Porcukorral meghintve kínáljuk.

 

Megjegyzés: Olcsó, finom és nagyon mutatós sütemény      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése