2015. december 22., kedd

Mit készítsünk a maradék tojásfehérjéből? - folytatás


Ha 6 tojásfehérjénk maradt, mandulás szeletet, vagy püspökkenyeret süssünk belőle.


Mandulás szelet

  A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk, részletenként belekeverünk 16 dkg porcukrot, majd belecsorgatunk 8 dkg olvasztott, langyosra hűtött margarint, adunk hozzá 3 dkg őrölt mandulát és 16 dkg lisztet, végül beledobunk még 7 dkg szálasra vágott mandulát.
 Alaposan kizsírozott, kilisztezett püspökkenyér formában, lassú tűznél sütjük. Akkor jó, ha a tészta teteje megrepedt.

Fehér püspökkenyér

 A 6 tojásfehérjéből vert kemény habba 20 dkg porcukrot keverünk, majd kerül bele 15 dkg durvára vágott dió, 10 dkg mazsola, egy kis maréknyi, kis darabokra vágott keserű csokoládé, 10 dkg liszt.  (Tehetünk bele egy kevés finomra vágott cukrozott narancshéjat vagy cukrozott gyümölcsöt, de akkor csökkentsük a dió- és mazsolaadagot.)
 Kizsírozott, kilisztezett püspökkenyér formában sütjük, lassú tűznél.
 Csak másnap szeleteljük fel.


                                                        Kép az Internetről  

2 megjegyzés:

  1. Áldásokban gazdag újévet kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen a jókívánságot, én is kívánok áldott, boldog, sikeres új évet, töltsétek jó egészségben.

    VálaszTörlés