2023. február 4., szombat

Metélt ropogós (levesbetét)

 


 

 Hozzávalók

1 db tojás

1 csipet só

liszt (kb. 10 dkg, a tojás méretétől és a liszt minőségétől függően)

Elkészítése

A tojásból a sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, kemény tésztát gyúrunk.  A gyúrásra szánjunk rá 10-12 percet, míg a tészta szép sima és ruganyos lesz. Az így meggyúrt tésztát csomagoljuk szorosan folpackba és tegyük 1/2-1 órára hűvös helyre. A pihentetés elősegíti, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen. A pihentetés után a levestésztát vékonyra nyújtjuk és nagyon vékony laskára vágjuk.

A lisztezett nyújtódeszkán legalább egy óráig szárítjuk, majd a leves tálalása előtt bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük.

Tálalás

Külön tálkában kínáljuk a leveshez.  

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése