Hozzávalók
1 db tojás
1 csipet só
liszt (kb. 10 dkg, a tojás méretétől és a liszt minőségétől függően)
Elkészítése
A tojásból a sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, kemény tésztát gyúrunk. A gyúrásra szánjunk rá 10-12 percet, míg a tészta szép sima és ruganyos lesz. Az így meggyúrt tésztát csomagoljuk szorosan folpackba és tegyük 1/2-1 órára hűvös helyre. A pihentetés elősegíti, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen. A pihentetés után a levestésztát vékonyra nyújtjuk és nagyon vékony laskára vágjuk.
A lisztezett nyújtódeszkán legalább egy óráig szárítjuk, majd a leves tálalása előtt bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük.
Tálalás
Külön tálkában kínáljuk a leveshez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése