Hozzávalók
2 tojásfehérje
7 dkg porcukor
14 dkg dió
2 narancs sárga héja
(keserűcsokoládé- máz)
Elkészítése
A két tojásfehérjét simára keverjük a porcukorral (nem verjük habbá), majd a durvára vágott diót és a narancsok vékonyan lehámozott és apróra vágott héját is hozzáadjuk.
A sütőlemezt megfordítjuk, hogy alulra kerüljön a pereme, megvajazzuk (vagy sütőpapírt terítünk rá) és kiskanállal halmokat rakunk rá a tésztamasszából. A forró sütőben aranysárgára sütjük, vigyázzunk, nehogy túl sötét legyen. Ezután késsel óvatosan lefejtjük a tepsiről és a lapokat egymás mellé fektetve kihűtjük
Ha gazdagabban akarjuk adni, az egyik felét keserűcsokoládé-mázba is márthatjuk, így még mutatósabb lesz a süteményünk.
Megjegyzés
A narancslapokat akkor jó készíteni, ha van maradék tojásfehérjénk, narancshéj általában valószínűleg akad a háznál így télidőben, különösen karácsony táján.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése