2022. december 22., csütörtök

Narancsos lapok

 


 



 Hozzávalók

2 tojásfehérje

7 dkg porcukor

14 dkg dió

2 narancs sárga héja

(keserűcsokoládé- máz) 

Elkészítése 

A két tojásfehérjét simára keverjük a porcukorral (nem verjük habbá), majd a durvára vágott diót és a narancsok vékonyan lehámozott és apróra vágott héját is hozzáadjuk.

A sütőlemezt megfordítjuk, hogy alulra kerüljön a pereme, megvajazzuk (vagy sütőpapírt terítünk rá) és kiskanállal halmokat rakunk rá a tésztamasszából. A forró sütőben aranysárgára sütjük, vigyázzunk, nehogy túl sötét legyen. Ezután késsel óvatosan lefejtjük a tepsiről és a lapokat egymás mellé fektetve kihűtjük 

Ha gazdagabban akarjuk adni, az egyik felét keserűcsokoládé-mázba is márthatjuk, így még mutatósabb lesz a süteményünk.

Megjegyzés

A narancslapokat akkor jó készíteni, ha van maradék tojásfehérjénk, narancshéj általában valószínűleg akad a háznál   így télidőben, különösen karácsony táján.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése